Una errada de l'Agència Tributària et pot retornar fins a 4.000 euros

Si vas pagar més IRPF del que devies entre el 1967 i 1978, potser ets un dels afectats

Hisenda no t'avisarà: si ets un afectat, corre a reclamar!

Saps si ets un dels afortunats? L'errada de l'Agència Tributària

Saps si ets un dels afortunats? L'errada de l'Agència Tributària / @ 8photo

Creus en la màgia de Nadal? Si la resposta és negativa, potser és hora de canviar la teva perspectiva. Hisenda et tornarà fins a 4.000 euros si estàs dins la llista que ells han fet de devolucions per càlculs fets erròniament entre els anys 1967 i 1978. Normalment, seran persones jubilades les que es podran beneficiar o veure aquests diners al seu compte corrent.

La devolució anirà en concepte d'una errada en l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), retornant als seus contribuents els diners que els van cobrar de més durant diversos anys. Aquests imports fan referència a quan els jubilats de les mutualitats del comerç, construcció o metal·lúrgia van aportar més del que devien, tributant pel 100% de la seva pensió, quan ho haurien d'haver fet per un 75%.

Els treballadors en el seu moment van tributar un 25% més dels que els pertocava i ara, els retornaran els imports corresponents

Reclama el que et pertoca a Hisenda

Reclama el que et pertoca a Hisenda / Agència Tributària

La devolució als pensionistes

Hisenda arribarà a pagar entre 3.000 i 4.000 euros per persona que estigui a la llista. Tot i això, és molt important saber que si no ho reclames, l'Administració per si sola no t'ho vindrà a abonar. Així doncs, si ets un pensionista i veus que aquesta situació correspon amb la teva realitat, no dubtis a anar a Hisenda per tal de reclamar els diners que et pertoquen per les errades que van cometre en l'IRPF durant els anys 1967 i 1978.

Com sol·licitar la devolució

Per Internet, a través de la web de l'Agència Tributària. Per fer els tràmits, necessitaràs la ClauPin, el certificat digital, el DNI electrònic o el número que figura en la casella 505 de la Renda de l'any passat.

Quan estiguis dins la seu electrònica, hauràs de seleccionar l'opció "aportar documentació complementària", per tal de modificar les declaracions dels anys afectats on vas pagar un 100% de tributació.