La CNMV suspèn cautelarment la cotització de Talgo

L'organisme regulador diu que està pendent de l'anunci d'una "informació rellevant" sobre la companyia

ACN

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit aquest dijous a la tarda suspendre cautelarment la cotització de Talgo a l'espera que "sigui difosa una informació rellevant" sobre la companyia espanyola. El valor de les accions han pujat en pocs minuts des dels 4,43 als 4,77 euros -i ja suma un augment del 10% des de primera hora- després que 'El Confidencial' hagi assegurat aquest migdia que un grup hongarès presentarà una OPA sobre el 100% de Talgo. El passat 23 de novembre, la companyia hongaresa va anunciar que es plantejava fer una oferta pública d'accions al voltant d'uns 5 euros l'acció. L'empresa espanyola, mentrestant, va admetre haver rebut "una manifestació preliminar de potencial interès" per dur a terme l'operació.

Aleshores, el valor de les accions es trobaven en els 3,9 euros i en poques hores van escalar fins als 4,50 euros, un 15,1% més. En aquella ocasió, la CNMV també va suspendre cautelarment la cotització de les accions.

Precisament, Talgo està pendent d'entregar diverses unitats del seu nou model S-106 d'ample variable, coneguts com Avril, i 30 d'elles serviran per ampliar els serveis d'alta velocitat AVE i AVLO a Catalunya, segons va explicar l'estiu passat la llavors ministra de Transports, Raquel Sánchez.