Setmana de pluges a Catalunya: fins quan duraran?

A partir d'aquest dimarts arribaran al Principat diferents masses d’aire fred cada vegada més intenses

Catalunya obre un esperançador període que trenca la inèrcia seca dels últims mesos.

Catalunya obre un esperançador període que trenca la inèrcia seca dels últims mesos. / METEOCAT

Redacció

Catalunya va tancar aquest diumenge la setmana amb tempestes i, segons les previsions del Servei Meteorològic, en els propers dies les pluges ens continuaran acompanyant. La calma d'aquest dilluns, 8 de maig, serà una excepció.

Aquest dimarts mateix a la tarda arribarà un nou canvi de temps que promet quedar-se amb nosaltres pràcticament fins al cap de setmana. L'aigua que portarà no suposarà de cap manera el final de la sequera, però s’obre un esperançador període que trenca la inèrcia seca dels últims mesos.

Els primers xàfecs, a les comarques del nord

L’entrada de diferents masses d’aire fred s’aniran intensificant a mida que la setmana avanci. Dimarts a la tarda augmentarà significativament la nuvolositat i arribaran els primers xàfecs, alguns dels quals acompanyats de tempesta, a nombroses comarques del nord de Catalunya.

Dimecres, més comarques afectades

El fenomen s’estendrà dimecres a més comarques, i arribarà a l’entorn de l’àrea de Barcelona. Les quantitats d’aigua acumulada aniran augmentant progressivament, tot i que seran especialment importants al Prepirineu oriental. No es descarta que es formi en aquestes dates una DANA en aquesta part del Mediterrani, que contribuirà a les precipitacions.

Les temperatures cauran també a partir de dimecres per sota dels registres habituals en aquestes altures del mes de maig. Aquest ambient més fresquet continuarà uns quants dies més.

Dijous serà gairebé un calc de la jornada anterior, amb unes precipitacions que aguantaran el tipus i no cessaran.

El dia més intens

Segons les previsions a mitjà termini, seria divendres l’últim dia de pluja, però a la vegada el més intens i amb més hores de ruixats.