EPISODI DE PLUJA

Un temporal de pluja i calamarsa sorprèn municipis del Moianès i el Bages

El Meteocat alerta que demà s'espera el dia de pluja més intens i amb més hores de ruixats de la setmana

Captura de pantalla del vídeo de la calamarsada a Moià

Captura de pantalla del vídeo de la calamarsada a Moià / Àlex Mur

Alba Díaz

Alba Díaz

Primers xàfecs amb pedra a la regió central d'aquest dimecres. El pronòstic del Meteocat que alertava de l'arribada d'un episodi de pluja intensa al Moianès i al Bages s'ha complert i les precipitacions han arribat aquest dimecres a la tarda a municipis d'aquestes comarques, com Moià i Sant Feliu Sasserra, acompanyades de tempesta i calamarsa.

A les 4 de la tarda, els xàfecs més extensos s'han mantingut al quadrant nord-est amb una intensitat entre feble i moderada. A mesura que han anat passant les hores, el nucli actiu s'ha desplaçat cap a la regió central i s'ha situat entre el Berguedà i Osona, on la pluja ha anat acompanyada de tempesta.

A 2/4 de 8 del vespre la tempesta, acompanyada de pedra, s'ha intensificat entre les comarques d'Osona, el Bages i el Moianès.

Quin és el pronòstic pel cap de setmana?

Els xàfecs i tempestes protagonitzaran la situació meteorològica els pròxims dies. Segons la previsió del Meteocat, demà s'espera el dia de pluja més intens i amb més hores de ruixats de tots els que portem de setmana. S'espera que s'acumulin més de 20 mm en mitja hora. A la regió central, aquests xàfecs afectaran principalment el Bages, el Moianès, l'AnoiaSolsonès i el Berguedà.A més, localment podrien ser forts, així com anar acompanyats de calamarsa o pedra.

Xàfecs intensos i màximes per sota dels 20ºC