Segueix-nos a les xarxes socials:

En directe

Última actualització 21:14

Eleccions municipals 2023 en directe: resultats, reaccions i pactes

Les imatges de les eleccions municipals 2023 a ManresaMireia Arso

39

Cinc de cinc. Els cinc alcaldes i alcaldesses de la Catalunya central que es presentaven a la reelecció en aquestes eleccions municipals han sortit victoriosos del 28-M: Marc Aloy (ERC) a Manresa, Iván Sánchez (CUP) a Berga, Marc Castells (Junts) a Igualada, Judit Gisbert (ERC) a Solsona i Dionís Guiteras (AraMoià). Però la nit ha estat llarga i moguda a molts municipis i, a Regió7, te l'hem narrat minut a minut. Passada la ressaca postelectoral, ara és hora de reaccions i del pactòmetre. Els resultats d'ahir obligaran els partits a lligar pactes d'investidura; i les opcions són variades.

La cobertura especial del 28-M va començar ahir a les 8 del matí i s'ha allargat fins a la matinada. En aquest altre enllaç hem narrat les Eleccions municipals a Manresa 2023, en directe.

Els resultats del 28-M, en directe

A través d'aquest enllaç pots consultar el resultat de les eleccions municipals a cada poble de Catalunya. A més, el diari ha desplegat tota la seva redacció per cobrir la nit electoral des d'on passin les notícies i fer oferir-te els primers anàlisis i les reaccions des de les seus dels partits.

Entrades sortejades!

Hem tancat la porra del 28-M. Vols saber si has guanyat una de les entrades per assistir al concert del Triquell a Manresa que regalàvem? Comprova-ho aquí:

Sabies que quatre candidatures no van superar ni l’1% dels vots emesos a la Catalunya central? Descobreix quines!

Eleccions que no s'acaben mai

La convocatòria d'eleccions a l'Estat espanyol ha agafat per sorpresa a tothom. Les emissions en directe d'alguns programes han permès veure la reacció dels periodistes que estaven emetent en directe la compareixença del Pedro Sánchez quan ha anunciat que els ciutadans hauran de tornar a passar per les urnes en poc menys de dos mesos. Una usuària de Twitter ha recollit aquestes reaccions, que s'han viralitzat ràpidament. Les vacances de molts, en perill per les eleccions generals. Vols veure més reaccions?

Un vot definitiu

827 a 826. Aquests són els ajustadíssims resultats de les eleccions municipals a Castellbell i el Vilar que, per un sol vot, van donar la majoria a Sumem, formació vinculada a ERC, i van desbancar a la històrica alcaldessa del PSC Montserrat Badia, que ha governat el consistori els últims 12 anys. La darrera papereta va desfer l'empat de les dues formacions i convertia Adrià Valls, que es presentava per primer cop com a cap de llista dels republicans, en el nou alcalde de la població del Bages sud. 

Adrià Valls serà el nou alcalde de Castellbell iel Vilar

75.000 gràcies!

Durant la intensa jornada de les eleccions municipals del 28-M, 75.000 persones van escollir l'edició digital de Regió7 per informar-se sobre l'escrutini, els resultats i les reaccions dels alcaldables. El diari i la web líders a la Catalunya central van preparar una cobertura especial que va iniciar-se abans de l'obertura de col·legis electorals, a les 8 h, i va finalitzar passades les 2 de la matinada. I el principal pic d'audiència, principalment, es va produir entre les 8 del vespre, amb l'inici de l'escrutini, i la mitjanit.

Consell Comarcal del Berguedà

ERC, que actualment està a l'oposició al Consell Comarcal del Berguedà, manté els 6 representants de l'ens i és qui té majoria. En canvi, Junts, que actualment té la presidència del Consell (governa juntament amb el PSC, Agrupació d'Electors del Berguedà i Bagà Endavant), ha perdut dos consellers comarcals i queda com a segona força, amb 5 representants. Vols saber com han quedat distribuïts la resta de participants? T'ho expliquem!

Consell Comarcal del Solsonès

Junts ha passat per davant d'ERC al Consell Comarcal del Solsonès i ha aconseguit un total de vuit representants, un més que als darrers comicis del 2019.  Per la seva banda, ERC ha passat de 9 a 7 consellers. Ara Pacte Local ha aconseguit entrar a l'ens comarcal amb tres representants mentre que la CUP manté el conseller que ja va aconseguir el 2019.

Consell Comarcal del Bages

Els resultats de les eleccions municipals d’aquest diumenge al Bages han fet que ERC es mantingui com a primera força al ple del Consell Comarcal del Bages el proper mandat, i que fins i tot en surti reforçada, tot i que sense majoria absoluta. Els republicans passen dels 13 representants actuals a 14, mentre que Junts per Catalunya, segona força i amb qui actualment comparteix l’equip de govern comarcal, perd un conseller i passa de 9 a 8. El Consell Comarcal del Bages està format per un total de 33 membres i la majoria absoluta se situa en els disset representants.

El PP treu els seus segons millors resultats a Monistrol i es disposa a liderar el govern

El PP de Monistrol de Montserrat ha fet història amb la victòria obtinguda a les eleccions de diumenge, aconseguint els seus segons millors resultats des del 1987, l’any en què aquesta formació es va presentar per primer cop a les municipals en aquest ajuntament. Davant l’empat a 4 regidors amb ERC, però amb més vots que els republicans, el PP es posarà a treballar «des d’avui mateix» per intentar liderar el futur govern, segons ha explicat aquest dilluns la seva alcaldable, Núria Carreras. Això acabaria amb 5 mandats consecutius d’alcaldia del republicà Joan Miguel.

Núria Carreras, alcaldable pel PP a Monistrol

L'exalcalde de Manresa Jordi Valls serà regidor a Barcelona

El manresà forma part de la llista del PSC per governar a l'Ajuntament barceloní encapçalada per Jaume Collboni, on ocupa el lloc número 9. Els socialistes han tret 10 regidors a les municipals celebrades aquest diumenge.

L'exalcalde de Manresa, Jordi Valls

Junqueras descarta que Aragonès avanci eleccions a Catalunya

En una roda de premsa aquest dilluns a la seu republicana, Junqueras ha confirmat el portaveu d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, com a cap de llista a les eleccions que ha convocat avui el president espanyol, Pedro Sánchez. Junqueras també ha presentat Esquerra com el "millor antídot" contra PP i Vox, i el partit "més allunyat" de l'extrema dreta.

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en roda de premsa a la seu del partit

El Pactòmetre d'Igualada: quines opcions té Marc Castells de conservar l'alcaldia d'Igualada?

El Pactòmetre de Berga: Les opcions d'Ivan Sánchez per conservar l'alcaldia de Berga

El Pactòmetre de Manresa: com ho té Marc Aloy per tornar a ser alcalde?

Eleccions anticipades en resposta a la patacada del PSOE al 28-M:

El president del govern espanyol dissol per sorpresa les Corts Generals i convoca eleccions generals per al 23 de juliol.

El PP guanya a un municipi del Bages. A quin?

La popular Núria Carreras va obtenir ahir una sorprenent victòria a Monistrol de Montserrat, on va tancar la nit amb quatre regidors, tres més dels aconseguits per la seva formació quatre anys abans.

Núria Carreras (PP)

L'alcalde més jove de Catalunya

Portbou (Alt Empordà) tindrà l'alcalde més jove de Catalunya. Serà el socialista Gael Rodríguez, que té només 19 anys i que ha aconseguit 6 dels 9 regidors en joc.

Gael Rodríguez, en una imatge cedida