ERC manté els sis representants al Consell Comarcal del Berguedà i Junts en perd dos

Els socialistes obtenen dos consellers i per tant en guanyen un respecte del 2019. L'actual president de l'ens, Josep Lara, perd l'alcaldia de Guardiola de Berguedà

Josep Lara, president del Consell Comarcal, ha perdut l'alcaldia de Guardiola de Berguedà

Josep Lara, president del Consell Comarcal, ha perdut l'alcaldia de Guardiola de Berguedà / ACN

ACN

ERC, que actualment està a l'oposició al Consell Comarcal del Berguedà, manté els 6 representants de l'ens i és qui té més presència.

En canvi, Junts, que actualment té la presidència del Consell (governa juntament amb el PSC, Agrupació d'Electors del Berguedà i Bagà Endavant), ha perdut dos consellers comarcals i queda com a segona força, amb 5 representants.

La CUP, per la seva banda, manté els 3 consellers que tenia fins ara.

Guanya representació a l'ens comarcal el PSC, que passa d'1 a 2 consellers.

El partit de David Font, Més x Gironella obté 2 representants.

I Som Avià, de Patrocini Canal, 1 cadira al Consell. Som Avià és una de les quatre agrupacions d'electors que es van associar per sumar juntes al Consell Comarcal. La Junta Electoral no va admetre l'associació per presentar la sol·licitud fora de termini i les agrupacions van presentar recurs. De moment encara no s'ha resolt. De moment cada agrupació comptabilitza per separat la presència al Consell del Berguedà.

L'actual president del Consell perd l'alcaldia de Guardiola

L'actual president del Consell Comarcal, Josep Lara (Junts), ha perdut l'alcaldia al seu poble, Guardiola de Berguedà, per només 9 vots. L’agrupació d’electors de Guardiola, amb Ferran Sayes de cap de llista, ha guanyat i governarà a l’Ajuntament amb quatre dels set regidors. (275 vots l'agrupació d'electors i 266 Junts).

Junts, amb Josep Lara al capdavant, queda relegat a l’oposició, amb tres cadires. Fins ara Josep Lara i el seu equip governaven amb quatre dels set regidors després d'una victòria també molt ajustada a les eleccions del 2019, en què la llista de Lara va guanyar per 14 vots de diferència a l'agrupació d'electors.