Guillem Muñoz acaba cinquè a l’europeu d’ultramarató

Fotografia de grup dels principals classificats | ARXIU PARTICULAR

Fotografia de grup dels principals classificats | ARXIU PARTICULAR / JAUME GRANDIA. SANT FRUITÓS DE BAGES

JAUME GRANDIA. SANT FRUITÓS DE BAGES

El fruitosenc Guillem Muñoz, de l’equip manresà BMC TBellès by Kalas, va assolir diumenge una destacada 5a plaça en la cursa Pedals de Foc Non Stop, que va tenir la condició de Campionat d’Europa d’Ultramarató per quarta vegada consecutiva i la presència de 730 ciclistes. Amb inici i final a Viella (Vall d’Aran), té 213 km de llargària i 6.200 metres de desnivell positiu i recorre el perímetre del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Els vencedors, l’austríac Philip Handl, amb 9.41.29, i Anna Ramírez, amb 11.54.54, van batre els rècords de la cursa. El jove corredor centreeuropeu va rebaixar en 9 minuts l’anterior plusmarca i va superar Llibert Mill (Odena EC), defensor del títol, en més de 6 minuts (9.48.07). L’alemany Dominik Schwaiger es va adjudicar el bronze (9.49.27), 4t va ser Francisco Herrero (9.51.03) i Guillem Muñoz 5è, amb 9.53.46.

Tres ciclistes de la PC Navarcles van obtenir també resultats destacats: Melcior Faja va guanyar en la categoria Màster 40, Joan Sánchez va ser 1r en 65-69 i Josep Palomino 2n en Màster 60. Marta Navarro (La Manresana) va ser 1a a la categoria 35-39.