L’AE Cadí assoleix una renda de nou punts contra el Benfica a l’Eurocup

Stephanie Watts va excel·lir en la seva estrena a Europa | ARXIU/UNC ATHLETICS

Stephanie Watts va excel·lir en la seva estrena a Europa | ARXIU/UNC ATHLETICS / Lluís Cuberes i Martí. Manresa

Un avantatge significatiu. Tot i la irregularitat que va mostrar l’AE Cadí la Seu en algunes fases de la confrontació, el conjunt urgellenc es va imposar al SL Benfica i va aconseguir una renda de nou punts (62 a 53) en el partit d’anada de l’eliminatòria prèvia a la disputa dels setzens de final de l’Eurocup Women.

El tècnic urgellenc, Jordi Acero, no va incloure la base Laura Peña en el cinc inicial de l’AE Cadí la Seu i, a com a conseqüència, l’equilibri va presidir els primers sis minuts (7 a 7). Ja en el tram final del primer quart, un triple de la brasilera Rapha Monteiro, dues cistelles d’Ana Rodríguez i una penetració de la destre ala brasilera van decantar el parcial a favor del SL Benfica (11 a 16). Paula Strautmane (min 14) va replicar el triple de Joana Soeiro (18 a 20). Va ser l’inici d’un parcial de 13 a 0 que va permetre a l’AE Cadí la Seu segellar la remuntada i adquirir vuit punts d’avantatge (28 a 20). Les urgellenques es van retirar als vestidors amb la màxima renda assolida fins aleshores (34 a 23).

A l’inici de la represa, un triple de Georgina Bahí i les cistelles de Laia Raventós i Jewel Tunstull van incrementar la renda de les amfitriones fins al quinze punts (42 a 27). Semblava que l’AE Cadí la Seu podia sentenciar l’eliminatòria, però dos triples de Carolina Cruz (min 26) van obrir un inesperat parcial de 0 a 15 que va propiciar l’empat a 42 que reflectia el marcador al final del tercer acte. Georgina Bahí va revertir la situació amb dos magnífics triples a l’inici del darrer quart (51 a 47) i l’exhibició final de la nord-americana Stephanie Watts (autora de 14 punts en els últims sis minuts) va sentenciar la victòria de l’AE Cadí la Seu i va generar una valuosíssima renda.