Futbol/MLS

El puig-reigenc Oriol Rosell deixa Kansas City i fitxa per Los Angeles Galaxy

El campió de la lliga estatunidenca del 2013 compartirà equip amb el també exblaugrana Riqui Puig

Oriol Rosell arribarà a Los Angeles després de la seva segona etapa a Kansas City

Oriol Rosell arribarà a Los Angeles després de la seva segona etapa a Kansas City / Imago

Jordi Agut

Jordi Agut

Los Angeles Galaxy ha confirmat aquest dijous al vespre el fitxatge del centrecampista puig-reigenc de 30 anys Oriol Rosell, procedent de l'Sporting Kansas City de la MLS estatunidenca. A la franquícia californiana coincidirà amb un altre producte del planter blaugrana com ell, el migcampista de Matadepera Riqui Puig. Rosell va guanyar la Copa dels Estats Units el 2012 i la lliga, la MLS, amb el conjunt de l'estat de Missouri el 2013 i iniciarà una nova etapa en el conjunt californià.

Rosell ja es va acomiadar a través de les xarxes socials del seu exequip, que va deixar el 2014 per fitxar per l'Sporting de Lisboa portuguès i al qual va tornar a final del 2021 per jugar-hi la temporada passada. El jugador berguedà hi deia que el conjunt de Kansas City "ha estat una part important de la meva vida, però és el moment de dir adéu. Hem viscut victòries i derrotes, però el que sempre ha quedat ha estat el suport dels aficionats". També agraïa el tracte a tota la franquícia.

El seu nou equip, els Galaxy, debuta en la lliga la matinada de diumenge rebent el gran rival ciutadà i actual campió de la competició, Los Angeles FC, que compten amb dos exjugadors més del filial barcelonista, Ilie Sánchez i Sergi Palencia. Els Galaxy, a part de Riqui Puig, també tenen un altre exjugador del Barça, el defensa Martín Cáceres, i un destacat davanter ex del Reial Madrid i del Sevilla, el mexicà Chicharito Hernández.

La carrera d'Oriol Rosell als Estats Units va començar a Kansas City després de deixar el planter del Barça el 2012. Va fitxar per l'Sporting de Lisboa el 2014 i l'equip blanc-i-verd el va cedir successivament al Vitória Guimaraes, el Belenenses i el Portimonense. Va tornar als Estats Units el 2018 i va jugar tres temporades amb l'Orlando City FC, abans de fitxar de nou per l'Sporting Kansas City.