Atletisme

L'equip femení de l'Avinent aspira al campionat estatal de mitja marató, diumenge a Santander

La santjoanenca Meritxell Soler, que pretén revalidar el títol individual, Mireia Guarner i Mercè Guerra seran les representants del combinat bagenc

Meritxell Soler i Mireia Guarner, dues de les armes de l'Avinent femení

Meritxell Soler i Mireia Guarner, dues de les armes de l'Avinent femení / Avinent Manresa

Redacció. Manresa

L'Avinent Manresa sortirà a totes aquest diumenge en el Campionat d'Espanya de mitja marató que es disputarà a Santander. L'equip format per la propera olímpica en marató Meritxell Soler, Mireia Guarner i Mercè Guerra intentarà fer bo l'objectiu ambiciós de proclamar-se campió estatal per primera vegada a la història, malgrat la gran competència regnant.

El conjunt manresà té a les seves files una Soler que és la vigent campiona d'Espanya de la distància, després d'haver guanyat l'any passat a Paterna, prop de València, amb un temps d'1.12.13. Té com a millor marca personal 1.10.36, que és el vigent rècod català absolut.

A part de Soler, però, l'Avinent necessita els esforços i els punts de dues corredores més. Una d'elles serà la tortosina Mireia Guarner, que en els últims mesos ha fet un notable salt qualitatiu i ha aturat el cronòmetre en registres importants, com 1.13.33 en la mitja. A més, va fer 2.38.35 en la marató de Londres. Són els segons millors registres del club en tots dos casos.

El combinat bagenc a la capital cantàbrica el completarà la vilanovina Mercè Guerra, especialista en 3.000 metres obstacles (10.21.24), que ostena un millor registre en els 10.000 metres en ruta de 35.06.

El Bilbao Atletismo, campió dels quatre últims anys, serà el principal rival de les catalanes. Un altre adversari potent serà el Running Pinto Pampín, campió els anys 2013 i 2014. A nivell individual, Soler sortirà a defensar el títol i tindrà com a rivals Fátima Ouhaddou, del Calvià, magribina nacionalitzada, l'extremenya Laura Luengo (Pampín) i la valenciana Laura Méndez (Asics).

A Santander també competirà l'equip masculí de l'Avinent, amb una representació encapçalada per Abel Casalí (1.06.09), amb la presència també d'Òscar Serra (1.10.47), Adrià Jiménez (1.12.24), Manel Sánchez (1.13.23) i Miquel Àngel Hernández (1.14.56). L'objectiu és ser dels vuit primers.