ESCACS

El manresà Joan Mellado només cedeix unes taules en les simultànies de l'Escacs Catalònia-Joviat

El club de la capital bagenca va enfrontar trenta jugadors al mestre internacional a la plana de l'Om en un acte del 75è aniversari

Mellado observa un dels taulers de les simultànies a la plana de l'Om

Mellado observa un dels taulers de les simultànies a la plana de l'Om / ARXIU PARTICULAR

Redacció

El Mestre Internacional Joan Mellado va protagonitzar divendres unes partides simultànies d'escacs que el club Escacs Catalònia-Joviat va organitzar a la plana de l'Om de Manresa en el marc dels actes de commemoració del seu 75è aniversari. L'entitat de la capital bagenca munta activitats cada mes i el dia 2 de setembre, dins del programa d'actes de la Festa Major de Manresa, celebrarà un torneig amb hàndicap, és a dir, partides en que el jugador de nivell superior jugarà sense el cavall de la columna B. El torneig tindrà lloc a l'Auditori de l'Ateneu Les Bases.

Només un dels trenta jugadors als qui es va enfrontar Mellado va evitar la derrota: Víctor Marquínez va fer taules amb el mestre manresà, primer tauler del club, que es va deixar una peça. Per la seva part, Joan Pérez, un jugador de categoria sub-16 del Catalònia, va estar a punt de vèncer Mellado, però va desaprofitar una posició guanyadora i, posteriorment, va rebutjar les taules ofertes per Mellado.

Un altre duel destacat el va protagonitzar el sub-14 Marc Tarragó, també del Catalònia-Joviat, que va obligar Mellado a emprar-se a fons per vèncer.