Marc Ollé queda quart i Lluís Ruiz setè en l'Europeu de curses de muntanya

Els corredors de la Catalunya central se senten satisfets pel resultat tot i que admeten que haurien pogut fer-ho millor

Ollé (al davant) i Ruiz, en un moment de la cursa d'aquest matí a Gusinje

Ollé (al davant) i Ruiz, en un moment de la cursa d'aquest matí a Gusinje / ARXIU PARTICULAR

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

La participació dels dos atletes de la Catalunya central en la prova SkyUltra de 50 km i 4.400 metres de desnivell inclosa en el Campionat d'Europa de curses de muntanya ha deparat dues posicions de mèrit: l'igualadí Marc Ollé ha finalitzat quart i el cabrianès Lluís Ruiz setè, com a representants de la selecció espanyola, a Gusinje (Montenegro). No obstant això, ambdós han explicat a aquest diari que haurien pogut millorar aquest registre si bé es declaren satisfets pel resultat final assolit.

"En l'última baixada, amb un marcatge molt precari, jo que no em perdo mai he agafat un corriol equivocat", ha comentat Marc Ollé: "tot i que hi havia poca senyal, em semblava que el GPS m'estava indicant de manera correcta, però al cap de dos minuts m'he adonat que no anava bé, i he perdut uns cinc minuts".

Amb l'italià Cristian Minoggio destacat, Ollé tenia Tomas Macecek i Mattia Tanara controlats. "He anat de menys a més", ha apuntat, "en un circuit amb molt desnivell pels quilometres que hi havia, molt dur i tècnic, poc marcat, molt verge, sense esbrossar, amb ortigues, plantes a l'alçada de la cintura, tota una odissea, i amb una temperatura a baix de 35 graus i de 30 a 2.200 metres d'altitud".

Tot i la marrada, Ollé ha atrapat els dos atletes que el precedien, però l'esforç extra i una mala elecció en el darrer avituallament li han impedit pujar al podi. Minoggio ha estat campió, revalidant el títol amb 6.15.21, Macecek segon amb 6.24.49, i Mattia Tanara tercer amb 6.33.53. El corredor anoienc ha creuat la meta en 6.34.33. "La medalla feia il·lusió", ha admès, però "estic content, fer 6.34 en aquest traçat és un bon resultat".

Com Ollé, Lluís Ruiz també ha debutat amb la selecció estatal i ho ha fet amb una setena plaça que valora positivament perquè "un setè lloc en un Europeu no està malament", però "tinc la sensació que no ha acabat d'anar com m'hauria agradat, per això tinc un sabor agredolç". El corredor de Cabrianes ha finalitzat amb un temps de 7.03.44 després de "patir un moment crític entre els quilòmetres 15 i 25 que m'ha fet perdre moltes posicions". Després "m'he recuperat, però era difícil remuntar".

En l'apartat femení, gran èxit del conjunt espanyol, amb títol per Gemma Arenas, segon lloc de Sandra Sevillano i quart d'Itziar Oteiza.