Marc Martínez: "El segon any en una categoria sempre és dur i la gent ha de saber on ve"

El jugador navarclí, pes pesant del vestidor bagenc, recorda que hi ha equips que els quadripliquen el pressupost i espera algunes incorporacions "que ens facin pujar el nivell"

Marc Martínez (esquerra) durant la calorosa sessió d'entrenament d'aquest dijous

Marc Martínez (esquerra) durant la calorosa sessió d'entrenament d'aquest dijous / CE Manresa

Jordi Agut

Jordi Agut

El navarclí Marc Martínez (1986), acabat de renovar, és un dels pesos pesants del vestidor del CE Manresa. Encara no s'ha determinat qui serà el capità després de la marxa de Putxi, tot i que admet que si es respecta la veterania el lloc hauria de ser per al defensa Moha, i té molt clar que la propera serà una temporada més complicada que l'anterior.

Com preveu que serà el nou any?

Segurament serà dur. Els segons anys en una categoria nova són difícils, i més havent fet un any tan bo l'any passat. Ha marxat molta gent, hem de fer mig equip i entrenador nous, la qual cosa suposa un temps i un procés. Serà dura, però hem de tenir en ment que tothom qui vingui ha de saber on ve, que el que hem fet aquests dos anys és excepcional i hem de tenir el cap lluitant per salvar la categoria. Si et trobes en una situació millor, ho gaudirem, però el nostre cap ha d'estar aquí.

Pensa que l'afició ho té assumit i no es genera expectatives massa altes?

No sé quin pensament tindran ells, però el missatge des de dins ha de ser aquest, i sobretot la gent que arribi ha d'entrendre aquest fet. Si ens equivoquem pensant que hem de lluitar per un play-off o una primera posició no seria bo, les derrotes es convertirien en frustració i per experiència sé que no va bé. Hem de transmetre aquest missatge, que els nostres recursos com a club són per mantenir la categoria.

Com s'ha viscut, des de dins, la baixa de Putxi?

Jo personalment ho sabia des que va acabar la temporada. Hi tinc molt bona relació i m'ho va dir. Era una idea molt meditada. Ens ha fet mal, perquè era una persona molt estimada al club, per l'afició, al vestidor. Era de les persones que tiba del carro quan la gent està amb el cap cot. El trobarem a faltar, però això és el futbol i sense el Putxi haurem d'anar endavant i esperem que estigui a prop nostre ni que sigui d'aficionat.

El club ha dit que el vol retenir en alguna funció.

Tant de bo, perquè suposaria molt, és una persona que ens aconsellaria bé i que seria bo que estigués a prop nostre.

Com està veient la plantilla que es va formant?

Sobre renovacions, content perquè hi ha un gruix de jugadors que han renovat i això és bo, ens coneixem i tenim una identitat. Sobre els fitxatges, el que ha arribat són bons jugadors, però segurament falten quatre o cinc peces que han d'arribar i ens facin pujar el nivell. La categoria és molt igualada, hi ha equips que ens quadripliquen el pressupost i serà dur. Però estic content.

L'entrenador parlava que vol una mica més de verticalitat de cara a l'atac. Li va faltar definició, l'any passat, a l'equip, tot i disposar de golejadors com Noah?

No. Està bé que vulgui això, però no diria que ho trobessin a faltar. Sí que el nostre estil era diferent, més des del joc posicional, amb jugadors de peu per dins, i amb Jaume Pascual i Noah que picaven a l'espai. Sincerament, no ens va anar malament.

No, gens ni mica.

Sí que hi ha partits que trobaves aquesta manca, però no ho notava que no arribéssim amb gent a l'àrea. Estàvem bastant equilibrats. Aquest any, si la idea de l'entrenador és aquesta la treballarem i la prepararem. Si pots fer un gol amb tres passades, millor que amb deu. Encara hem de conèixer l'entrenador i de quina manera vol jugar.

Quines referències en tenen?

El conec a nivell formatiu de l'Espanyol de molts anys. Personalment no el coneixia. Si va aguantar tants anys en un club així és que fa les coses bé i en tinc bones referències.