El Baxi és l'únic equip de la lliga que no ha fitxat, però dels que aposta més per la continuïtat

La primera setmana d'agost ha de ser important per conèixer les primeres novetats a la plantilla manresana per a la temporada que ve

Kurucs (esquerra) serà company de Radovic (dreta) a l'UCAM, segons s'ha sabut aquest dissabte

Kurucs (esquerra) serà company de Radovic (dreta) a l'UCAM, segons s'ha sabut aquest dissabte / J. Bernal/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

Quan falten dos dies per acabar el mes de juliol, el Baxi Manresa és l'únic equip de la Lliga Endesa que encara no ha fet cap contractació. El club bagenc, un cop assegurat ja fa setmanes l'esquelet de la plantilla, s'ho està prenent amb calma en un mercat en què alguns, com ara l'UCAM Múrcia aquest dissabte, ja han donat per tancada la llista de jugadors.

De fet, tret de l'acabat de pujar Zunder Palència, que està creant una nova plantilla des de gairebé zero, el Baxi és l'equip que a hores d'ara té menys jugadors, un total de vuit. Els castellans en tenen sis. La majoria passen de 10 i alguns, com el Reial Madrid (14) i el Barça, el Breogán o el mateix UCAM (13) excedeixen de les dotze fitxes màximes que es poden inscriure en un partit. Aquests quatre equips disputen competició europea, a diferència, pel que sembla, dels manresans.

Nombre de fitxatges dels equips de l'ACB

Nombre de fitxatges dels equips de l'ACB / Regió7

Els motius pels quals el Manresa triga tant són, prioritàriament, econòmics i també de conjuntura. Primer de tot, el més normal és que les contractacions siguin quatre i, com va explicar el mateix tècnic, Pedro Martínez, la plantilla sigui de dotze homes i no de més per afrontar únicament la lliga. Caldria un escorta anotador per rellevar Harding, i potser que aquest sí que pugui fer de base, un ala en el lloc de Waczynski i dos interiors, probablement un ala-pivot en substitució de Vaulet i un cinc que faci la feina de relleu de Geben que feia Olumuyiwa. Com que són elements molt concrets, s'està esperant a tenir allò que es busca amb calma i pensant que el preu dels que interessen pot baixar.

El posicionament del Baxi contrasta amb un mercat que es va moure bastant des de l'inici i en què hi ha hagut bastant transvassament de jugadors entre equips de la lliga. En concret, un total de 26 basquetbolites, traspassats o cedits, han fet aquest canvi de camiseta. El Breogán, un conjunt que sol canviar sempre molts elements, i l'UCAM Múrcia, del qual segurament s'esperava més la temporada passada, són els líders del rànquing de traspassos. Tots dos disputaran la Lliga de Campions. També han fitxat molt equips de la zona baixa la temporada passada com el Casademont Saragossa, el Granada o el Girona.

Per contra, la continuïtat, com gairebé sempre, arriba en els més grans. Tot i el canvi de cicle, el Barça de moment només ha fet tres fitxatges i segueixen deu elements a la plantilla. Després d'un gran any, l'Unicaja hauria renovat tota la plantilla si els blaugrana no els hagués arrabassat Brizuela i s'haguessin vist obligats a rellevar-lo amb Kameron Taylor, del Girona. I el Madrid, de moment, vigent campió d'Europa, només s'ha reforçat amb Campazzo i ho ha abocat tot a la renovació de Tavares.

Els jugadors que continuen als equips ACB

Els jugadors que continuen als equips ACB / Regió7

Arribats a aquest punt, cal no oblidar que som a mig estiu i encara falten vuit setmanes per arrencar la lliga. Paciència.