Laporta se’n surt i el Barça obté 120 milions de finançament per inscriure els seus futbolistes i assetjar Neymar

A dos dies que el primer equip s'estrenés a la Lliga al camp del Getafe obté diners per poder inscriure els futbolistes

Joan Laporta, president del Barcelona. / VALENTÍ ENRICH

Joan Laporta, president del Barcelona. / VALENTÍ ENRICH

Francisco Cabezas

Joan Laporta, trempat president del Futbol Club Barcelona, continua sortint-se amb la seva en les situacions límit. Quan el temps apressava més, a dos dies que el primer equip s'estreni a la Lliga al camp del Getafe, va poder anunciar per fi la recompra del 29,5% de la propietat del negoci de Barça Vision (Bridgeburg), fins ara en mans de Socios.com i de l’Orpheus Media de Jaume Roures.

L’acord s’ha tancat finalment en 120 milions d’euros, quantitat amb la qual el club blaugrana podrà inscriure el cúmul de futbolistes que continuaven en els llimbs, però que també ajudarà que Laporta continuï experimentant amb les seves obsessions esportives, ja sigui Neymar, ja sigui João Félix. Per molt que el tècnic Xavi Hernández tingui altres preferències.

Barça Vision, que agrupa aquest negoci dels NFT’s i el metavers que el club blaugrana està explotant tot i que sigui a base d’obtenir recursos econòmics immediats perquè siguin altres que explotin el mercat, passa en aquest 29,5% en mans d’aquest fons alemany anomenat Libero amb el qual havia estat negociant el club blaugrana des de feia setmanes. Especialment caut va estar sent Eduard Romeu, vicepresident econòmic del Barça, que continua guanyant pes als despatxos al compàs de la continua entrada de nous inversors. Libero cotitza a la Borsa de Frankfurt i, segons la nota emesa per l’entitat barcelonista, «és especialista en el suport integral dels clubs de futbol en temes de finançament i rendibilitat oferint assessorament i suport en tots els aspectes econòmics de les companyies».

Tot i que també formarà part del negoci un altre fons d’inversió, NIPA Capital B.V., en aquest cas dels Països Baixos. Segons el Barcelona, la companyia neerlandesa «proporciona una visió única i innovadora en el procés d’acceleració del creixement d’empreses i continuarà assessorant l’entitat en el futur».

El Barcelona, al seu torn, també ha avançat per sorpresa un acord amb Mountain & Co. I Acquisition Corp que ajudi a «impulsar» Barça Media. El negoci esmentat, això sí, ha de ser aprovat per l’Assemblea de socis compromissaris, que ja havien donat el vistiplau al seu dia a la venda de Barça Vision (Barça Studios). L’entitat de Joan Laporta s’ha atrevit a valorar en 910 milions d’euros el negoci conjunt.