BÀSQUET

L'Espanya de Mireia Jurado obté la plata a l'Europeu sub-16

La selecció estatal de Carlos Cantero perd la final del campionat davant França en un partit igualat (63-67)

Jugadores i tècnics de la selecció espanyola, amb Mireia Jurado (8) a la fila de baix, llueixen la medalla de plata / FIBA EUROPE

EUROPA PRESS/REDACCIÓ

ESPANYA-FRANÇA, 63-67

Espanya: Cargol 6, Garcia 11, Vizmanos 8, Urdiaín 6, Okeke 13 -cinc inicial-, Leon 8, Salinas, Jurado, Sanz 5, Salzman 2, Domínguez i Díaz 2.

França: Simplot, Risacher 15, Fontcha 15, Otto, Leno 12 -cinc inicial-, Kavoka, Broliron 9, Bentoumi, Loubens 11, Dalstra 4, Poilve i Bourgeois 1.

Àrbitres: Paulina Karolina Gajdosz (Polònia), Sonia Teixeira (Portugal) i Cisil Güngor (Turquia).

Parcials: 21-10, 33-31, 47-50 i 63-67.

La selecció espanyola sub-16 va perdre dissabte a la nit la per 63-67 la final del Campionat d'Europa, que es va celebra a Izmir (Turquia), en un partit igualat contra França. D'aquesta manera, l'equip del que en va formar part la jugadora d'Avinyó Mireia Jurado, que també n'era la capitana, es va quedar sense el títol però va sumar la setena medalla del bàsquet espanyol en un estiu especialment prolífic.

L'esquadra espanyola va començar bé, amb bona defensa, rebot i movent bé la pilota en atac (21-10 al primer parcial). França, però, va portar la final al terreny físic, es va fer forta sota les cistelles i va igualat el marcador al descans (33-31).

L'equip de Guppilotte va agafar la iniciativa i a Espanya li va tocar remar. Les de Cantero van tenir les seves opcions gràcies a la defensa, però va fallar en els darrers atacs. Martina Vizmanos, la millor juntament amb Sara Okeke, va ser inclosa en el millor 5 del torneig.

L'avinyonenca del Segle XXI Mireia Jurado, per la seva part, va jugar 13.16 minuts i va fer 2 punts en la final.