FUTBOL/PRIMERA EDICIÓ DE LA FUTURE FEM CHAMPIONS CUP CASTELLGALÍ EL BRENY

El Club Atlètic de Madrid s’imposa al torneig juvenil de Castellgalí

La gran final de l'edició inaugural de la Future Fem Champions Cup va enfrontar les blanc-i-vemelles i el Reial Madrid CF

La formació juvenil del Club Atlètic de Madrid va conquerir la primera edició del torneig

La formació juvenil del Club Atlètic de Madrid va conquerir la primera edició del torneig / ÉMILE BOLDUC

Arnau González

Reeixida primera edició de la Future Fem Champions Cup Castellgalí El Breny, el torneig que va aplegar, divendres i dissabte, a la població bagenca, les formacions juvenils de quatre equips de la Primera Divisió femenina (Club Atlètic de Madrid, FC Barcelona, Llevant UD i Reial Madrid CF), a més dels conjunts representatius del CF Damm, Girona FC, Joventut Almassora CF (País Valencià) i del club organitzador, l’emprenedor Femení FC El Breny.

Les futbolistes de set dels vuit equips participants van posar juntes al final de la competició

Les futbolistes de set dels vuit equips participants van posar juntes al final de la competició / ÉMILE BOLDUC

El Club Atlètic de Madrid es va proclamar campió de l’edició inaugural del trofeu. El conjunt matalasser va ser el primer classificat del grup A de l'anomenada fase de grups (9 punts). Per la seva banda, el Reial Madrid CF es va imposar a tots els seus oponents al grup B (9 punts). 

Per tant, la gran final de la competició va ser un interessant i competit derbi madrileny que es va disputar a 583 km de distància de la capital de l’Estat. El duel va ser trepidant i va registrar taules (1 a 1). La defensa María López García va marcar el gol de les blanc-i-vermelles i la davantera Iris Ashley Santiago Garrido el de les merengues. Així doncs, els penals van haver de determinar el primer club que inscriuria el seu nom al palmarès de la Future Fem Champions Cup Castellgalí El Breny. Les jugadores del Club Atlètic de Madrid van estar més encertades i van conquerir el preuat trofeu.

El partit per dirimir el tercer i el quart lloc del torneig va enfrontar el FC Barcelona i el Llevant UD. El conjunt valència va neutralitzar els embats ofensius de les catalanes i va aconseguir un meritori empat (1 a 1), però les jugadores del Barça van evidenciar la seva qualitat a la tanda de penals i van assolir la tercera posició final.

La barcelonina CF Damm va sotmetre el Girona FC (2 a 1) en el partit per determinar el 5è i el 6è classificats. Per últim, el Femení FC El Breny, formació configurada per una selecció de jugadores federades d’altres clubs de la comarca del Bages, va obtenir una elogiosa setena posició. Les amfitriones van forçar les taules contra el Joventut Almassora CF en el partit pel 7è i el 8è llocs (2 a 2) i van eludir la darrera posició gràcies a la seva precisió a l’hora d’executar les decisives penes màximes.

La primera edició de la Future Fem Champions Cup va aplegar a Castellgalí quatre jugadores internacionals amb la selecció espanyola: la portera del FC Barcelona Ariadna Ayats, la davantera blaugrana Laia Guerrero, la davantera del Club Atlètic de Madrid Celia Gómez i la migcampista del Reial Madrid CF Irune Dorado, a més de la internacional italiana Maria Vittoria Rossi, futbolista que també milita a la formació juvenil merengue.

La davantera internacional del juvenil del FC Barcelona Laia Guerrero durant la disputa del partit pel 3r i el 4t llocs

La davantera internacional del juvenil del FC Barcelona Laia Guerrero durant la disputa del partit pel 3r i el 4t llocs / ÉMILE BOLDUC