El CE Manresa espera aquest dimarts rival a la Copa del Rei

Els de Xavi Corominas ja saben que no els pot tocar un Primera però l'atzar pot portar al Congost un històric de Segona com l'Espanyol, el Saragossa o l'Sporting

El Manresa es va enfrontar el novembre de l'any passat al Pontevedra al Congost

El Manresa es va enfrontar el novembre de l'any passat al Pontevedra al Congost / ARXIU/OSCAR BAYONA

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

No seran el Barça ni el Girona però podria ser l'Espanyol. El primer equip del Centre d'Esports Manresa repeteix participació a la primera ronda de la Copa del Rei en la seva condició d'equip de Segona RFEF i aquest dimarts a les 13 h sabrà contra quin rival jugarà en l'eliminatòria que se celebrarà del 31 d'octubre al 2 de novembre. Els de Xavi Corominas ja saben que no s'enfrontaran a cap equip de Primera (Lliga EA Sports) però l'atzar el pot emparellar amb històrics actualment a Segona (Lliga Hypermotion) com el Llevant, el Saragossa, l'Sporting de Gijón, l'Éibar o els periquitos. Fins i tot amb l'Andorra de Gerard Piqué, propietari del Gimnàstic Manresa. Tothom qui ho vulgui, tal i com ha anunciat el club, podrà seguir el sorteig juntament amb alguns membres de la plantilla al Frankfurt Cal Xavi. Teledeporte i rfef.es el retransmetran en directe.

L'any passat, però, el contrincant va ser el Pontevedra, un equip de Primera RFEF que va eliminar els blanc-i-vermells amb un 1-3 al Congost. El sorteig d'avui tindrà 110 pilotetes dins de les quals hi haurà els noms de tots els clubs de Primera Divisió a Segona RFEF (i alguns de menor categoria) excepte els quatre de la Supercopa (Barça, Madrid, Atlético i Osasuna), l'Amorebieta en la seva condició de campió de Primera RFEF de la temporada passada i els filials com el Vila-real B (Segona Divisió) i el Barça Atlètic (Primera RFEF).

Perquè no poden tocar el Girona, l'Athletic, el València, el Betis o el Sevilla? Els 110 conjunts participants a la Copa del Rei estan repartits en 7 bombos: Primera Divisió (16 equips), Segona Divisió (20), Primera RFEF (18), Segona RFEF (34), Tercera RFEF (8), Copa Federació (els 4 semifinalistes) i equips procedents d'una eliminatòria prèvia (10). El principi bàsic que regirà el sorteig és que els equips de menor categoria s'enfrontaran als de major categoria. Per tant, els representants de les 3 categories esmentades en darrer lloc (Tercera RFEF, Copa Federació i Eliminatòria prèvia) sumen 22 equips, que jugaran contra els 16 de Primera Divisió i 6 de Segona Divisió.

A partir d'aquí, quedaran als bombos 14 equips de Segona Divisió i tots els de Primera i Segona RFEF. Si el CE Manresa té la sort -en el sentit de desitjar un rival de prestigi que asseguri una bona entrada al Congost- que qui tregui les boles ho faci amb la seva en les 14 primeres extraccions, els bagencs tindran un rival de Segona Divisió. Sinó, i com va passar la temporada pasada, quan la bola amb el paperet que portava inscrit el nom del club del Congost va aparèixer cap al final del sorteig, el Manresa s'enfrontarà de nou a un Primera RFEF, com ho va ser el Pontevedra el curs passat.

Els dos darrers equips seran de Segona RFEF, per tant, al Manresa també li podria tocar un equip de la seva mateixa categoria. Només en aquest cas, l'eliminatòria a partit únic es disputaria en el camp de l'equip que surti en primer lloc al sorteig, en tots els altres el duel es jugarà al Congost en ser el Manresa l'equip de menor jerarquia.

En qualsevol cas, sigui quin sigui el pedigrí del rival, el CE Manresa pot lluir la condició de participant en la Copa del Rei pels seus mèrits esportius. Després de ser campió del grup V de Tercera Divisió la temporada 21-22, l'equip que aleshores dirigia Ferran Costa va pujar a la nova Segona RFEF -sorgida de la reestructuració de categories estatals que va liquidar l'antiga Segona Divisió B- i, en l'exercici 22-23, va fer tant bon paper que va arribar a disputar la fase d'ascens a Primera RFEF, objectiu que finalment va topar amb el Navalcarnero.

Subscriu-te per seguir llegint