BÀSQUET / LLIGA ENDESA

El Baxi no vol baixar del tren

Els manresans busquen la quarta victòria consecutiva davant un València que ha jugat el quart partit en una setmana 

Marcis Steinbergs tira a cistella en una imatge del duel contra el Real Madrid

Marcis Steinbergs tira a cistella en una imatge del duel contra el Real Madrid / ARXIU/OSCAR BAYONA

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

VALÈNCIA BÀSKET-BAXI MANRESA

Diumenge, 22 d'octubre, 17 h.

Font de Sant Lluís, València. Movistar+ Deportes 2.

València Basket: Jones, Robertson, Puerto, Reuvers, Touré -cinc inicial-, Ferrando, Jovic, Claver, Ojeleye, Pradilla, Inglis i Davies. Classificació: 4t (4-1).

Baxi Manresa: Pérez, Badiou, Sagnia, Robinson, Geben -cinc inicial-, Taylor, Williams, Valtonen, Steinbergs, Vaulet, Coulibaly i Oriola. Classificació: 8è (3-2).

Àrbitres: Rafael Serrano, Martín Caballero i Raúl Zamorano.

Un equip talentós i en bona dinàmica però probablement cansat és el rival que aquest diumenge es trobarà el Baxi Manresa a la Font de Sant Lluís, on cercarà el quart triomf consecutiu. Els de Pedro Martínez, amb l’única baixa del capità Guillem Jou, s’enfronten a un València en forma però que disputarà el quart partit en una setmana, un periple que ha inclòs el desgast mental d’un matx contra el Maccabi isralieà envoltat d’unes mesures de seguretat exhaustives.

«Hem d’estar concentrats, jugar dur, perquè el València és un equip molt físic, i alhora hem d’estar tranquils per desenvolupar el nostre bàsquet», ha explicat el tècnic del conjunt manresà en la prèvia d’un pols complicat perquè, tot i la derrota de divendres en Eurolliga a la pista del difícil Efes per 77-73, el València està en ratxa. A la competició europea té un balanç de 3-1 i a l’ACB de 4-1.

El Baxi viatja amb el recuperat Dani García i continua buscant la millor versió de Pierre Oriola. El 2017, el de Tàrrega era un dels jugadors del València que, dirigit per Martínez, va guanyar la Lliga ACB. Sobre el pivot, el titular de la banqueta del Nou Congost ha comentat que «és una qüestió de temps» i ha incidit en que «té una bona mentalitat i fa el que pot, no és que no estigui en forma però en el bàsquet una dècima de segon de reacció és decisiva, i tenir-la o no tenir-la és molt diferencial, i això és el que li falta encara a l’Oriola, però és normal, ha estat lesionat. Aquesta dècima et fa realitzar una ajuda millor, tirar amb confiança perquè sinó arriba el defensor, vas al rebot i no l’agafes». Martínez ha afegit que «esperem que vagi agafant aquesta dècima gràcies a la feina de cada setmana i la seva mentalitat».

Després de perdre a Istambul, el tècnic del València, Àlex Mumbrú, va declarar que l’important és ara recuperar-se bé per afrontar el pols contra els bagencs. En aquest sentit, Martínez ha afirmat que «el València és un equip gran, juguen a casa, aquests clubs viatgen en xàrter, viatges còmodes, plantilla llarga. Tant de bo estiguin cansats, però ho desconec».

Els valencians pateixen encara les baixes de Hermansson, que fa dos mesos va ser operat del genoll esquerre; López-Arostegui, que es recupera d’una fascitis plantar al peu esquerre; i Jared Harper, que fa un dies es va fer mal a l’espatlla dreta. Sobre el pàrquet, però, hi haurà jugadors de gran nivell com el base Chris Jones, que porta 14 punts i 13.8 de valoració per partit, i el pivot Brandon Davies, amb 13.4 punts i 13.2 de valoració.

El Baxi és a hores d’ara primer en la classificació de rebots (39,2 per partit) i en la de rebots ofensius (15.6). «Hem jugat 3 dels 5 partits a casa, i l’energia la tens més a casa que a fora, però és veritat que aquest és un aspecte que treballem, perquè tenim jugadors capacitats per atacar bé el rebot ofensiu, i tirem molt de lluny, això fa que hi hagi més opcions de rebot d’atac. Donem importància a aquest apartat del joc perquè té a veure amb l’esforç, l’energia, amb jugar dur, que és una cosa que volem tenir», ha comentat Martínez.