FUTBOL/PRIMERA CATALANA

El FC Pirinaica remunta l’avantatge adquirit pel CF Igualada (2-1)

Franc Samaniego va avançar els blaus a l'electrónic, però Roger Alsina i Jesús Peñarrubia van donar el primer triomf com a locals als vermells

Jesús Peñarrubia va batre el porter Yaroslav Toporkov gràcies a una assistència d’Alfred Martínez / MIREIA ARSO

El tercer partit de màxima rivalitat intercomarcal del curs esportiu al grup 2n de la Primera Catalana va enfrontar el FC Pirinaica i el CF Igualada al Municipal de Mion-Puigberenguer, és a dir, als dos equips més necessitats de punts per allunyar-se de les quatre places que aboquen al descens de categoria. Els vermells van remuntar el gol inicial dels blaus a la represa i van aconseguir la primera victòria de l’exercici al seu terreny de joc (2 a 1).

Ambdues formacions van optar per pressionar l’oponent al seu camp i van maldar per assumir la iniciativa ofensiva i la possessió de la pilota. En aquest context, la primera ocasió de gol va correspondre als igualadins. Marc Gulías va estavellar arran de la base del pal dret de la porteria vermella un servei de falta executat des de la frontal de l’àrea de penal dels amfitrions (min 6). El seu precís toc amb el peu esquerre va superar per l’exterior la tanca defensiva del FC Pirinaica. Aquesta acció va revertir la tendència inicial del joc i el CF Igualada va arrabassar als locals el control del tempo del partit (del minut 06 al 14). Després, va predominar el domini altern fins al descans. Una gran jugada de Jesús Peñarrubia culminada amb una magnífica centrada (min 35) va habilitar Felipe Guerrero Pipe per armar un xut a boca de canó que va sortir fregant el travesser de la porteria defensada per Yaroslav Toporkov. Nou minuts després, els blaus no van desaprofitar la seva segona oportunitat. Marc Gulías va servir una falta comesa pels amfitrions a l’exterior del vèrtex superior esquerre de la seva àrea de penal envers Franc Samaniego i el destre mitja punta va culminar la jugada d’estratègia amb una inapel·lable rematada creuada a mitja alçada (0 a 1).

L’escenari no es va modificar a la represa fins que l’àrbitre va assenyalar una rigorosa pena màxima per tocar la pilota amb el braç del defensa blau Pablo Alejandro Pajurek (min 64). L’esfèrica va topar amb el braç del lateral esquerre visitant quan lluitava per controlar-la amb un davanter local. Roger Alsina la va transformar (min 65) i va neutralitzar l’avantatge anoienca. La igualtat va prevaler durant la resta del segon període, però quan transcorria el quart minut del temps de recuperació una acció ofensiva iniciada per Jesús Peñarrubia va propiciar el xut ras al pal del vermell Alfred Martínez. El refús va anar a parar a la posició del davanter calafí que va aprofitar-lo per assistir amb el cap Jesús Peñarrubia per tal que culminés la remuntada (2 a 1). Quatre minuts després, l’àrbitre no va considerar punible la jugada en què el central manresà Marc Ávila va interceptar amb el braç, dins l’àrea de penal, una centrada des de la posició d’extrem esquerre d’Emmanuel Arkoh. Després de protestar aquesta decisió, el davanter del CF Igualada Berna Baldeh, que restava a la banqueta blava després de ser substituït, va perdre el coneixement com a conseqüència d’un cop que va rebre al cap mentre jugava. L’exjugador del Palamós CF ha passat la nit en observació a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. A més, un altre jugador blau, Emmanuel Arkoh, que també va rebre un fort impacte al cap, es va trobar malament en arribar a la capital de l’Anoia i va haver de ser ingressat a l’Hospital d’Igualada. El central artesenc del FC Pirinaica Miquel Nocete també va haver de ser reconegut a un centre hospitalari per descartar que tingués una greu lesió cervical.

LA FITXA TÈCNICA.

FC PIRINAICA (Sistema de joc: 4-4-2). Daniel del Río; Jhonattan Vinasco (José Samper min 59), Miquel Nocete (Marc Ávila min 59), David Cabezas, Albert de Verdonces; Sergi Vilalta (Alfred Martínez min 39), Pau Quintana, Marcel Bellido, Roger Alsina (Marc Díaz min 81); Jesús Peñarrubia i Felipe Guerrero Pipe (Isidre Marsiñach min 46).

CF IGUALADA (Sistema de joc: 4-4-2, amb rombe). Yaroslav Toporkov; Sebas Mendoza, Òscar Oliver, Sergi Solernou, Pablo Alejandro Pajurek; Dan Etido (Gerard Cuadras min 81), Christian Emmanuel Botaeng (Marcos Ordóñez min 72), Marc Gulías (Oriol Marín min 59); Joan Altimira; Berna Baldeh (Emmanuel Arkoh min 72) i Franc Samaniego.

ÀRBITRES. Rodrigo Murillo Fiol (Delegació de l’Alt Empordà), auxiliat per Jordi Ruiz Juanola i Arnald Fernández Serra. Va amonestar els locals David Cabezas (min 5), Felipe Guerrero Pipe (min 45+2), Marcel Bellido (min 78), Jesús Peñarrubia (min 90), Albert de Verdonces (min 90) i Marc Díaz (min 94) i els visitants Sergi Solernou (min 51), Franc Samaniego (min 62), Marcos Ordóñez (min 88), Mario Martínez (entrenador)(min 95) i Òscar Oliver (min 98).

GOLS. 0-1 Franc Samaniego min 44, 1-1 Roger Alsina (de penal) min 65 i 2-1 Jesús Peñarrubia min 95.

ESTADI. Municipal de Mion-Puigberenguer. 250 espectadors.