Curses de muntanya

Marc Ollé acaba segon i Gerard Morales, tercer, a l'Everest Trail Race

L'igualadí i el moianès obtenen les mateixes posicions en l'última etapa d'una prova dominada pel nepalès Suman Kulung Rai

Marc Ollé, durant una de les jornades de l'Everest Trail Race

Marc Ollé, durant una de les jornades de l'Everest Trail Race / Everest Trail Race

Redacció. Manresa

L'igualadí Marc Ollé (Grans Espais) i el moianès Gerard Morales (Traça Tailwind) han acabat en segona i tercera posicions, respectivament, l'Everest Trail Race, que ha viscut la seva sisena i última etapa aquest divendres, amb unes classificacions parcials, pel que fa a les tres primeres posicions, idèntiques a la general.

Així, la victòria final ha estat per al nepalès Suman Kulung Rai, que ha invertit 20 hores, 56 minuts i 23 segons a completar tota la prova. Marc Ollé ha estat segon, mitja hora i dos segons del primer classificat. Finalment, el bronze ha estat per a Gerard Morales, qui iniciava la jornada final amb 41 minuts de diferència respecte del portuguès Francisco Sousa, que s'han incrementat de nou més en el resultat final.

La classificació dels tres primers en aquesta jornada final ha estat la mateixa en cinc dels sis dies que ha durat la competició. L'únic en què es va trencar la dinàmica va ser el quart, quan Marc Ollé va aconseguir la victòria parcial. Morales ha estat sempre tercer i Suman ha guanyat en cinc dels sis dies, demostrant el seu nivell.

No ha estat l'únic podi per a Morales, ja que juntament amb la brasilera Manuela Vilaseca ha donat la segona posició per equips al Traça. El triomf ha estat per al Newco, dels portuguesos Frederico Doria i Francisco sousa, i el bronze per a l'Elements, de les castellanes Nuria Domínguez i Sonia Martín.

L'Everest Trail Race és una prova que s'ha desenvolupat en sis etapes de 170 quilòmetres i un nivell acumulat de 26.000 metres, amb una altitud màxima de 4.104 metres. La segona posició de Marc Ollé (UECAnoia) fa que l'igualadí completi un 2023 molt interessant quant a resultats, en el qual s'ha proclamat Campió d'Espanya ultra, després d'imposar-se a la Trencacims de Paüls, i de ser quart en l'europeu de Montenegro.