Manresa obté el distintiu de 'Ciutat europea de l'Esport 2024'

L'Associació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport subratlla que Manresa "ha demostrat una política esportiva exemplar"

L'alcalde Marc Aloy destaca que Aces Europe ha reconegut "la bona feina que s'ha fet històricament en els esports"

Les entitats esportives van mostrar el seu suporta a la candidatura de Manresa com a Ciutat Europea de l'Esport'

Les entitats esportives van mostrar el seu suporta a la candidatura de Manresa com a Ciutat Europea de l'Esport' / Mireia Arso

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

Manresa serà Ciutat Europea de l'Esport 2024. L'Associació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport (Aces Europe) li ha concedit la distinció aquesta tarda perquè Manresa "ha demostrat una política esportiva exemplar", segons els arguments que ha exposat en donar a conèixer la seva resolució. Manresa es converteix en la novena ciutat catalana a ser distingida amb aquest segell des que l'any 2008 ho va ser Lleida i recull el testimoni de Martorell que ho va ser l'any passat.

L'associació que té la seu a Brussel·les ha posat Manresa com a exemple de "promoció de l'esport per a tothom" i ha destacat, entre les virtuts per considerar-ne la distinció, la seva capacitat per posicionar l'esport "com un mitjà per millorar la salut, fomentar la integració social, facilitar l'educació i promoure el respecte". Aquests valors són, precisament, els que defensa i promociona Aces Europe.

També destaca en la seva resolució que Manresa "ha demostrat una política esportiva exemplar" i que compta amb "bones instal·lacions esportives, programes ben estructurats i un ampli ventall d'activitats."

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor d'Esports, Anjo Valentí Moll, s'han declarat molt satisfets per la designació que ja va obtenir un impuls decisiu el dia 14 d'aquest mes quan la comissió encarregada de resoldre la candidatura va visitar la ciutat. Aloy ha volgut subratllar que Aces Europe ha reconegut "la bona feina que s'ha fet històricament en els esports, que ha de sevir d'impuls per seguir treballant en l'esport com a eina de cohesió social, de salut, de valors i de projecció de la ciutat".

Valentí ha afirmat que el reconeixement "ha de ser compartit amb el conjunt d'entitats i clubs esportius de la ciutat, amb els seus esportistes, tècnics, entrenadors i directius, que són els veritables motors de l'essència esportiva que gaudim a Manresa".

La distinció suposa que Manresa adquireix un seguit de compromisos que haurà de complir durant tot el 2024, entre les quals hi ha la de dissenyar un calendari esportiu amb activitats que promoguin la salut, el benestar i la integració social. Valentí ha explicat que entre les competicions que s'estan negociant de poder organitzar hi ha la sortida de la Volta Femenina a Catalunya.

La gala de lliurament del reconeixement es farà el dia 7 de desembre al Parlament Europeu.

Aces Europe és una associació sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les i que cada any, des del 2007, designa els reconeixements de capital mundial, capital europea, regió, ciutat, illa, comunitat i vila de l'esport. La seva iniciativa té el reconeixement de la Comissió Europea i és soci oficial de la UNESCO.