Bàsquet/Eurocup Women

El Cadí resisteix a França per liderar a Europa (70-74)

Les urgellenques dominen tot el partit a la pista del Flammes però ha de patir en un tram final en què cap dels dos equips volia anotar

Bair, en primer terme, i tota la banqueta animen el triomf del Cadí

Bair, en primer terme, i tota la banqueta animen el triomf del Cadí / FIBA Europe

Jordi Agut

Jordi Agut

El Cadí la Seu s'ha situat líder del grup A de l'Eurocup Women amb una brillant victòria a la pista del Flammes Carolo (70-74), el seu principal rival. Amb aquest marcador, les jugadores de Fabián Téllez només hauran de vèncer a casa la setmana que ve l'Eleftheria Moschatou, el pitjor rival del grup, per acabar en la posició més alta, la millor per afrontar un aparellament de vuitens de final. Aquest dimecres, les gregues han perdut contra el Zabiny Brno txec per 93-45.

El conjunt urgellenc ha fet un recital en el tir exterior durant el primer quart i mig de joc. Hi ha hagut un moment en què el balanç en els tirs de tres punts era de 8 d'11 per a les jugadores de Fabián Téllez les quals, anotant, no permetien les transicions ràpides del conjunt francès, segurament la seva arma més important.

Així, des dels set punts inicials de Bair, acompanyats d'un triple de Brown, les visitants han començat a manar (2-11). Les defenses alternatives del Sedis molestaven el conjunt local, tot i que aquest ha reaccionat i ha arribat a empatar el partit a 16 de la mà de Walker. Però el Cadí s'ha basat en una extraordinària Júlia Soler, amb dos triples seguits, per tornar-se a escapar, tot i que Brochart ho ha matisat (19-22).

En el segon període ha seguit la línia. Grande, Hinriksdottir i Campisano han clavat tres llançaments de tres punts més els quals, units a un altre bàsquet de Júlia Soler, deixaven un clar 25-35. El Flammes rotava poc i, tot i un tir de tres de Bouderra, ara ha aparegut Palma per deixar un 32-42 esperançador al descans, tot i que a la Seu el Cadí també guanyava a la mitja part i va acabar apallissat.

Costa de tancar

En aquesta oportunitat, les franceses han trigat més a reaccionar. El tercer quart ha estat força tranquil per a un Cadí que no ha estat tan encertat des de la línia de tres, però que ha mantingut la distància al voltant del doble dígit. De fet, ha arribat a disposar de tretze punts de renda (37-50, després d'un bàsquet de Bair) i només un bàsquet de la local Walker en els darrers segons ha propiciat que es baixés dels deu.

Però en el darrer parcial ja s'ha vist que l'atac urgellenc quedava encallat. Brochart, sobretot, i també Topuzovic han iniciat uns minuts que han completat Bouderra i Colley amb dos triples seguits que feien entrar molta por al Cadí. Després del temps mort, les coses no han anat millor i Walker ha empatat el partit a 70. En l'acció posterior, Brown ha buscat una penetració, ha rebut falta i ha pogut aprofitar només un dels tirs lliures. Encara faltaven 2.22 per al final, però en tot aquest temps gairebé no s'ha anotat.

Perquè les franceses han arribat a deixar escapar fins a quatre atacs per avançar-se en el marcador i el Cadí tampoc no tancava el partit. Ramette ha anotat un altre tir lliure a 12 segons i llavors el Flammes ha perdut la bola i Júlia Soler l'ha recuperada. La gironina no ha perdonat i ha permès que el Sedis sigui líder a Europa.