Bàsquet/Lliga Endesa

El Baxi recupera Vaulet per al tram de cinc partits d'abans de la Copa

L'argentí no juga des del 22 d'octubre i la seva presència permet a Pedro Martínez completar una llista amb dotze elements del primer equip

Les cavalcades de Juampi Vaulet tornen a partir de diumenge al Nou Congost

Les cavalcades de Juampi Vaulet tornen a partir de diumenge al Nou Congost / Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

El nou any no només ha portat l'alegria de la classificació per a la Copa del Rei al Baxi Manresa. El tècnic, Pedro Martínez, ha confirmat aquest divendres que pot tornar a comptar amb Juampi Vaulet, l'ala-pivot argentí que juga des del 22 d'octubre a València per culpa del trencament d'un lligament del canell dret pel qual va haver de ser operat. Aleshores se li van preveure uns tres mesos de baixa (dotze setmanes) i els terminis s'han complert escrupolosament.

En la sessió d'entrenament d'aquest divendres, ja es podia veure Vaulet entrenar-se amb els seus company amb una bena de protecció al canell dret. Serà inclòs en la convocatòria per al partit davant del Baskonia de la qual caurà Ladji Coulibaly, al qual ha hagut de recórrer Pedro Martínez durant tot aquest temps no només per la lesió del jugador cordobès, sinó també per la de Guillem Jou, que encara es manté inactiu, i la de Dani Pérez d'abans de Nadal.

Pedro Martínez explicava que "Vaulet ha començat a entrenar-se aquesta setmana. Estarà a la convocatòria i ja veurem quina aportació ens dona, ja que fa poc temps que torna a estar amb nosaltres, però la lesió està recuperada i ara estem esperant que obtingui el ritme que necessita. Segurament li caldrà alguna setmana més per estar al màxim, però ja comptem amb ell".

Una rotació més àmplia

La tornada de Vaulet ha de donar al Baxi més qualitat quant a la rotació. Amb la seva absència, i amb el fet que les intervencions de Ladji Coulibaly en la posició de quatre hagin estat puntuals i no habituals, hi ha hagut la necessitat d'explotar més d'altres recursos, un dels quals és el de Devin Robinson. Així, en el tram inicial de la temporada, mentre Vaulet va estar sa i li va donar relleu en la posició de quatre, Robinson només va passar dels 25 minuts en pista una vegada en sis partits (27 davant del Palència). En canvi, i tot i que a l'inici de la lesió de l'argentí no va augmentar tant la seva presència en pista, sí que ho ha fet durant l'últim mes i mig.

D'aquesta manera, en els últims sis partits, Robinson no ha baixat mai dels 25 minuts jugant. El dia en què va jugar menys va ser 25.23 contra el Girona i ha tingut puntes de 29.53 davant del Tenerife, 29.01 contra el Joventut i 28.32 davant del Barça. Ha passat més o menys el mateix amb Marcis Steinbergs, amb l'afegit que el letó ha hagut de compaginar en molts partits les posicions de 4 i de 5. L'ex del Gran Canària va iniciar el curs amb mitjanes sobre els 15 minuts en pista que s'han convertit en més de 20 darrerament i de pics de 25.44 com contra el Lenovo Tenerife.

Pedro Martínez ha explicat durant tot el curs que disposar de dotze jugadors de la primera plantilla a punt permet mantenir el ritme que l'equip tècnic vol en pista en tot moment i és bo recuperar-los per a un tram de temporada que pot segellar la salvació matemàtica de l'equip. El Baxi té nou triomfs, quatre més que el límit del descens, que marquen el Granada i el Breogán. Aquests, precisaments, són dos dels rivals contra els quals jugarà l'equip des d'ara fins a la Copa. També rebrà l'altre implicat en el descens, el Palència, i té dos adversaris d'Eurolliga, el Baskonia i al Barça, al Congost. A més, recursos, sempre es pot afrontar tot millor.