Quatre detinguts per una agressió homòfoba a dos homes a l’interior d’un vagó de tren a Barcelona

Els presumptes autors haurien colpejat les víctimes a cops de puny i puntades de peu

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies, en la estación de Sants de Barcelona

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies, en la estación de Sants de Barcelona / JOSEP GARCIA

ACN

 Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones, una dona i tres homes, com a presumptes autors d’una agressió homòfoba a dos homes a l’interior d’un vagó de tren. Els fets han passat al voltant de les sis del matí d’aquest dilluns a l’estació de Plaça Catalunya. Els agressors haurien colpejat les víctimes a cops de puny i de peu, a més d’amenaçar-los amb ampolles de vidre. Les dues víctimes també han rebut insults per la seva orientació sexual. Un dels viatgers que anava al mateix vagó ha accionat el botó d’emergència, que ha permès avisar els vigilants de seguretat privada de la Renfe. En presentar-se al lloc, han pogut retenir els agressors.

Els presumptes autors dels fets tenen edats compreses entre els 19 i 38 anys. Entre els quatre acumulen un total de 28 antecedents per diversos delictes. Tots ells han quedat acusats de delictes d’amenaces, odi i lesions lleus. D’altra banda, les dues víctimes han estat ateses en un centre mèdic. La unitat de l’àrea de seguretat del transport metropolità s’ha fet càrrec de la investigació.

L’Observatori contra la Homofòbia ha condemnat els fets i ha explicat que ja s’han coordinat amb els mossos que han fet les detencions. “Restem a disposició de les víctimes d’aquesta primera incidència del 2023”, ha subratllat a través d’una piulada a Twitter, “es manté ell patró d’augment de la violència física”. L’observatori ha afegit que ja ha comunicat la situació al regidor de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra.