Detinguts tres homes a Berga per tràfic de drogues i saltar-se un control policial

Als acusats se'ls va trobar 1 kg de marihuana, 10 peces d'haixix i 745 euros fraccionats en diversos bitllets

Part dels objectes que se'ls va requisar als detinguts

Part dels objectes que se'ls va requisar als detinguts / Mossos d'Esquadra

Redacció

Tres homes, de 21 i 24 anys, van ser detinguts aquest dissabte a Berga per agents dels Mossos d'Esquadra com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. A un d'ells també se'l denuncia per resistència i desobediència als agents de l'autoritat i originar un greu risc per la circulació.

El mateix dia 7 de gener, els Mossos estaven muntant un control de prevenció de robatoris a la C-16, dins el terme municipal de Castellbell i el Vilar. Quan tenien el trànsit aturat, un vehicle va esquivar els agents i va marxar a gran velocitat direcció Berga. Ràpidament, els mossos van seguir el vehicle escàpol i van informar la resta de patrulles de la zona. Minuts després, una dotació que acabava de muntar un control a la C-16, a l'altura de Berga, va observar un turisme amb tres ocupants a l'interior, de les mateixes característiques que el vehicle que havia fugit abans al Bages.

Quan els agents es van apropar al turisme per parlar amb el conductor, aquest va accelerar la marxa i va tornar a fugir ràpidament dirigint-se a l'interior de Berga i els Mossos van fer recerca per dins la població fins que el van localitzar i aturar. A l'interior del vehicle només hi havia el conductor, ja que els altres dos ocupants havien abandonat el vehicle durant la fugida.

Posteriorment, gràcies a l'ajuda d'un testimoni, es van localitzar els altres dos ocupants, els quals havien amagat prèviament una bossa amb 1 kg de marihuana i 10 peces d'haixix amb un pes total de 976 grams. També se'ls hi van trobar 745 euros, fraccionats en diversos bitllets.

El conductor va quedar detingut per resistència i desobediència als agents de l'autoritat i originar un greu risc per la circulació mentre que els dos ocupants van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública. Els detinguts van passar el 9 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga.