Atraquen la sucursal de Caixabank a Oliana a primera hora del matí

Els Mossos d'Esquadra continuen buscant dos homes que, segons la descripció feta per l'Ajuntament, presenten mal aspecte, bruts i deixats amb xancletes, ulls clars i roba fosca

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Dos homes han atracat aquest matí a primera hora la sucursal de Caixabank, a Oliana. Segons ha pogut saber Regió7, els fets han tingut lloc just quan ha obert la sucursal, al voltant de les 8 del matí. Els lladres han accedit a una sala del banc després de fer un forat a la paret des d'un edifici annex. En el moment dels fets no hi havia cap client a l'interior de l'establiment, però sí els treballadors als qui han lligat de mans i peus per perpetrat el robatori i fugir, segons han indicat fonts dels Mossos d'Esquadra a aquest diari.

Tot apunta a que els lladres havien estudiat prèviament el robatori ja que tot va començar la nit abans dels fets. Els lladres van forçar la porta d'un edifici annex al banc, situat al carrer Josep Escaler, que es troba buit i en venta. Un cop dins d'aquest edifici, van fer un forat a una paret que donava a l'interior de l'entitat bancària. Un cop dins, es van esperar a una sala en la qual no van saltar les alarmes i van esperar allà fins al voltant de les 8 del matí d'avui.

Ha sigut llavors quan han arribat dos treballadors, entre els quals es trobava el director de la sucursal, per obrir. En aquest moment, els lladres han esperat que es desactivessin les alarmes i que s'obrís la caixa forta i posteriorment han increpat i lligat els dos treballadors. Ja amb el botí, han fugit a peu amb una suma diners que no ha transcendit i, des d'aquell moment, se'ls ha perdut la pista. Segons els treballadors lligats, que han sigut els únics testimonis i que no han quedat ferits, un dels atracadors portava un ganivet llarg. Un cop ja havien marxat els lladres, els treballadors s'han pogut deslligar i donar l'avís a la policia.

El cos policial ha engegat un dispositiu de recerca a Oliana i als municipis col·lindants per trobar als dos lladres. Segons la descripció emesa per l'Ajuntament d'Oliana als veïns, es tracta de dos homes que presentaven mal aspecte, bruts i deixats, que vestien amb xancletes i roba fosca i entre ells parlaven en castellà. Les víctimes del robatori han explicat que portaven tota la cara tapada excepte els ulls, que els tenien clars. De fet, cap dels establiments de la zona ni dels veïns consultats aquest matí per aquest diari han vist res que els hagi fet sospitar. L'alcalde d'Oliana, però, ha assegurat que aquest dimarts a la nit va veure algú sospitós al carrer on van forçar la porta per accedir al banc, però desconeix si hi té alguna cosa a veure o no.

Els Mossos han precintat l'entrada al local i han tallat la circulació pel carrer Josep Escaler, que dona accés a l'edifici annex. La policia científica dels Mossos d'Esquadra es trobava aquest migdia a la sucursal duent a terme la investigació que s'ha obert per esclarir els fets. Pel que fa al dispositiu de recerca, en un inici es creia que podien seguir a Oliana però amb el pas de les hores s'ha ampliat el radi i es creu que podrien haver agafat algun vehicle per desplaçar-se amb el botí.

Subscriu-te per seguir llegint