Els encausats per intentar sabotejar la Vuelta volien escampar 400 litres d'oli a la C-55, segons la policia

La Policia Nacional els va enxampar in fraganti en un bosc del Solsonès | Tenien bidons connectats a un dispositiu amb una electrovàlvula i un temporitzador, segons informació difosa pel cos

VÍDEO: El punt del possible sabotatge a la Vuelta i les imatges dels bidons

ACN

ACN

La Policia Nacional va sorprendre els quatre encausats osonencs acusats de preparar actes contra la Vuelta quan aquest dissabte eren en una zona boscosa del Solsonès i, presumptament, volien sabotejar un dels trams de la cursa. En un comunicat, el cos explica que se'ls va detenir en el moment en què suposadament volien activar un mecanisme per escampar 400 litres d'oli per la carretera quan passessin els ciclistes durant l'etapa de dilluns entre Súria i Arinsal.

El comunicat explica que el mecanisme estava format per dos bidons, de 200 litres cadascun, connectats a un dispositiu d'activació amb una electrovàlvula i un temporitzador. El mecanisme estava amagat entre la vegetació, inclosa la mànega des d'on s'havia de fer el vessament fins a un punt de la C-55, entre el trencall de Sant Ponç i l'hotel Can Puig, al terme de Clariana de Cardener, segons mostra una imatge difosa per la pròpia Policia Nacional.

Un dels bidons del possible sabotatge

Un dels bidons del possible sabotatge / ACN

El líquid que es va trobar, similar a l'oli de motor, està pendent d'anàlisi per part dels especialistes de la científica per poder determinar la seva composició.

La policia també explica que els encausats van adoptar mesures de seguretat per evitar ser detectats. En el moment de la detenció, cap d'ells portava un telèfon mòbil i asseguren que havien fet servir camins secundaris per arribar al punt on havien instal·lat el mecanisme.

Després de ser detinguts dissabte passat, les quatre persones arrestades van ser conduïdes fins a la comissaria de la Policia Nacional de la Verneda de Barcelona, on van passar dues nits, fins que aquest dilluns van passar a disposició del jutjat de Solsona, que els va deixar en llibertat, però amb la prohibició de no poder-se acostar a més de 500 metres dels trams on se celebra la cursa.

Diverses desenes de persones es van concentrat aquest dilluns mateix davant dels jutjats de Solsona per demanar la llibertat dels quatre osonencs detinguts. La seva advocada, a més, va criticar que el jutge els notifiqués el secret de sumari al considerar que això vulnerava el seu dret a defensa.