Frustren un intent d'ocupar un pis del líder de Junts a Manresa, Ramon Bacardit

El regidor se n'ha assabentat per l'alarma i quan ha arribat al domicili no hi havia ningú però ja li havien canviat el pany

Imatge de l'intent d'ocupació de l'habitatge

Imatge de l'intent d'ocupació de l'habitatge / Arxiu Particular

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Dues persones han intentat ocupar, sense èxit, un pis propietat del portaveu de Junts a l'Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit. El regidor ho ha denunciat a través de les xarxes socials i explica que ha pogut frustrar l'ocupació gràcies a l'avís d'una alarma al domicili i a haver pogut avisar a les autoritats abans que passessin 24 hores des de l'intent d'ocupació.

Els okupes han accedit a l'habitatge al voltant de les 8 del matí. Ha estat llavors quan Bacardit ha rebut l'avís de l'alarma que té a l'habitatge i ha comprovat que hi havia dues persones accedint a l'interior a través d'una càmera de seguretat. Prop d'una hora després, quan hi ha acudit amb agents dels Mossos, han comprovat que el pis estava buit però que ja li havien canviat el pany. "Em fa estar convençut que és la pràctica habitual de les mafies", ha explicat el portaveu de Junts a aquest diari fent referència a la pràctica d'ocupar pisos buits per vendre'ls o llogar-los posteriorment de forma il·legal.

D'aquesta manera, han pogut frustrar l'intent d'ocupació en haver actuat abans que passessin 24 hores del mateix. Després, ha acudit a l'acte institucional de la Diada a Manresa mentre la seva dona, un serraller, els seus advocats i agents dels Mossos es quedaven al pis per tornar a canviar el pany i assegurar-se que no tornaven a aparèixer els okupes.

Bacardit ha explicat que ja havia tingut problemes amb les ocupacions en aquest mateix pis. Era un pis que havia estat ocupat 2 anys, fins que va aconseguir que marxessin els okupes. Llavors el va reformar i estava previst oficialitzar-ne la venta aquesta mateixa setmana.

El regidor de Junts, crític amb les ocupacions, assegura que el govern de Manresa "es posa de perfil" i "nega la realitat" sobre aquesta problemàtica a la ciutat. En aquest sentit considera que a la capital del Bages "hi ha més ocupacions del normal" i assegura que s'ha ofert a l'actual govern per treballar plegats en aquest tema.