La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa creu que cal més contundència policial i política després de la batussa al Passeig

La comissió de seguretat de l'entitat assegura que ja havien alertat l'Ajuntament que podria passar alguna cosa greu

Una baralla al Passeig de Manresa fa volar cadires i taules

Una baralla al Passeig de Manresa fa volar cadires i taules / Arxiu particular

Arnau Valverde

Arnau Valverde

La comissió de seguretat de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa considera que és urgent la convocatòria de la Taula de Seguretat, Civisme i Convivència després de la baralla multitudinària de dissabte al Passeig i de la bretolada a l'estació d'autobusos. «Sabíem que passaria i fa molt temps que avisàvem l’Ajuntament que podria passar alguna cosa greu», explica Dani Cortés, coordinador de la comissió. En aquest sentit, consideren que cal més contundència policial i recolzament polític, sobretot, després dels fets que s’han produït a Manresa en els últims dies. «Això ja ha esclatat. O ho frenem o serà continu», alerten.

Aloy, sobre els participants en la baralla del Passeig: "Són menors d'edat, molt joves, escolaritzats a la ciutat"

El govern municipal de Manresa ha anunciat aquest dilluns que es personarà com a acusació popular en el cas de la baralla multitudinària que ha tingut lloc aquest cap de setmana i en la destrossa dels vidres de sis autocars.

L'alcalde, Marc Aloy, ha dit que les investigacions estan obertes i que, a hores d'ara, no es poden relacionar els dos episodis. Aloy sí que ha avançat que els participants en la baralla són "menors d'edat, molt joves, escolaritzats a la ciutat".

L'alcalde també ha explicat que el consistori "arribarà fins al final" per esclarir els fets i ha deixat clar que el govern té "tolerància zero amb la delinqüència i l'incivisme". Assegura que s'ha reforçat la presència policial al centre i que convocaran la Taula de Seguretat.