La comissió de seguretat de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa considera que és urgent la convocatòria de la Taula de Seguretat, Civisme i Convivència després de la baralla multitudinària de dissabte al Passeig i de la bretolada a l'estació d'autobusos. «Sabíem que passaria i fa molt temps que avisàvem l’Ajuntament que podria passar alguna cosa greu», explica Dani Cortés, coordinador de la comissió. En aquest sentit, consideren que cal més contundència policial i recolzament polític, sobretot, després dels fets que s’han produït a Manresa en els últims dies. «Això ja ha esclatat. O ho frenem o serà continu», alerten.

Aloy, sobre els participants en la baralla del Passeig: "Són menors d'edat, molt joves, escolaritzats a la ciutat"

El govern municipal de Manresa ha anunciat aquest dilluns que es personarà com a acusació popular en el cas de la baralla multitudinària que ha tingut lloc aquest cap de setmana i en la destrossa dels vidres de sis autocars.

L'alcalde, Marc Aloy, ha dit que les investigacions estan obertes i que, a hores d'ara, no es poden relacionar els dos episodis. Aloy sí que ha avançat que els participants en la baralla són "menors d'edat, molt joves, escolaritzats a la ciutat".

L'alcalde també ha explicat que el consistori "arribarà fins al final" per esclarir els fets i ha deixat clar que el govern té "tolerància zero amb la delinqüència i l'incivisme". Assegura que s'ha reforçat la presència policial al centre i que convocaran la Taula de Seguretat.