Les comunitats islàmiques de Manresa rebutgen la baralla del Passeig i demanen no condemnar ningú pels seus orígens

El col·lectiu reclama no augmentar els perjudicis contra els immigrants per uns fets causats "per una minoria"

Patrulles dels Mossos d’Esquadra al Passeig de Manresa, a prop d’on va tenir lloc la baralla

Patrulles dels Mossos d’Esquadra al Passeig de Manresa, a prop d’on va tenir lloc la baralla / ARXIU/OSCAR BAYONA

Laura Serrat

Laura Serrat

Les comunitats islàmiques de les mesquites Al Fath i Musaab Ibn Omair de Manresa han fet públic en un comunicat el seu rebuig a la baralla que va tenir lloc al Passeig de Manresa i a "qualsevol acte de violència", i han demanat que aquests fets no condueixin a "condemnar la gent pels seus orígens personals o familiars, ja que no són representatius de res ni de ningú".

El col·lectiu subratlla en el comunicat que la baralla es va produir entre joves que representen "una minoria entre tots els joves de la ciutat" i que el fet que hagin optat per l'enfrontament per resoldre les seves diferències "no hauria de portar ningú a condemnar la gent pels seus orígens, ja que aquesta opció de condemna augmenta els prejudicis i les actituds hostils contra els manresans nascuts a l'exterior".

De la mateixa forma, defensen que "seria una bona oportunitat per reflexionar sobre els valors i l'educació rebuts per una part de la població en el moment de la construcció de la personalitat". Així mateix, recorden que cal tenir en compte que "alguns joves no han tingut el suport de les seves famílies i han arribat sols al país, de forma que necessiten un acompanyament especial per aconseguir la seva independència plena per convertir-se en nous ciutadans de Manresa".

Finalment, en el comunicat destaquen que Manresa és "la casa de tots nosaltres, i ofereix als seus habitants possibilitats de créixer, amb esforç personal i suport de tots els actors socials i econòmics. Aquest és el nostre desig, i per això treballem des de fa temps".