Una nova senyalització facilita l'accés dels bombers del parc de Guardiola de Berguedà a la C-16

Uns senyals alertaran sobre la proximitat d'una sortida de vehicles d'emergències al quilòmetre 103 de la carretera

La nova senyalització vertical a la C-16, a Guardiola de Berguedà

La nova senyalització vertical a la C-16, a Guardiola de Berguedà / BOMBERS

Laura Serrat

Laura Serrat

Les entrades i sortides dels camions de bombers del parc de Guardiola de Berguedà seran ara més segures amb la incorporació d'una nova senyalització vertical a la C-16 que té l'objectiu de facilitar l'accés dels vehicles d'emergències en aquesta carretera i guanyar agilitat en els serveis.

Es tracta d'una reivindicació històrica d'aquest parc del berguedà que té la porta d'entrada i sortida al costat de la C-16. El cap del parc, Jordi Fernández, explica que fins ara els camions que havien de sortir del parc en direcció sud havien de donar molta volta per situar-se en el carril indicat, fet que demorava la resposta als diferents serveis.

Per resoldre aquesta necessitat, una col·laboració entre el Departament de Territori i Trànsit amb un pressupost de 7.300 euros ha permès instal·lar una nova senyalització vertical que alerta els vehicles que es troben circulant per la C-16 de la proximitat d'una sortida de camions de bombers. En concret, s'han instal·lat dos senyals lluminosos a uns 150 metres del parc en ambdós sentits de la marxa, dos senyals més a uns 75 metres del parc i un senyal que permet als bombers incorporar-se directament en sentit sud.

Per a Fernández, es tracta d'una millora que permetrà millorar la seguretat de la via, així com guanyar eficiència en els serveis d'emergències.