Troben una dona morta surant a l'aigua a Blanes

Els cossos d'emergència encara no han identificat la víctima

Un helicòpter medicalitzat aterra a la platja de Blanes per atendre una dona que surava a l'aigua

Un helicòpter medicalitzat aterra a la platja de Blanes per atendre una dona que surava a l'aigua / ACN

ACN

La Policia Local de Blanes (Selva) ha trobat una dona morta que surava a l'aigua a l'espigó extern del Club de Vela. L'avís va arribar a tres quarts de dotze del migdia quan dos joves van alertar als cossos d'emergència que havien vist una dona a l'aigua. La Policia Local de Blanes i treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van desplaçar-se fins al lloc dels fets on van intentar reanimar el cos de la víctima. Finalment dues metgesses del SEM van dictaminar la mort de la dona i cap a les dues del migdia el jutge va dictaminar l'aixecament del cadàver. A hores d'ara no s'ha pogut identificar qui era la víctima i la Guàrdia Civil investiga el cas.

Quan els agents de la Policia Local i els professionals sanitaris del SEM van arribar, van fer les maniobres de reanimació per torns. També van fer servir un desfibril·lador, tot i que sense cap èxit. Finalment dues metgesses van dictaminar la mort de la dona. Mentrestant, ja s'havia activat un helicòpter medicalitzat que va aterrar a la platja de Blanes per fer el trasllat el màxim de ràpid possible fins a un centre sanitari.

La Policia Local de Blanes va començar a treballar per identificar el cos de la víctima. Es van trobar les pertinences de la nedadora a la platja, a prop d'on la van trobar surant a l'aigua. Malgrat tot, no hi havia cap document que permetia saber-ne la identitat. Els agents del cos local van contactar amb alguns dels nedadors habituals de la platja de Blanes per saber si la coneixien, però cap d'ells la va reconèixer.

Finalment cap a les dues del migdia el jutge va dictaminar l'aixecament del cadàver i l'operatiu es va donar per finalitzat. A partir d'ara, la investigació del cas recau en mans de la Guàrdia Civil.