Es poden dur pistoles de balins? Repassem què diu la regulació després de l'incident de Manresa

Una arma d'aquest tipus que va caure a terra va causar divendres una estampida al carrer de Casanova

Les pistoles de balins s'han de registrar a l'Ajuntament i a la Guàrdia Civil

Les pistoles de balins s'han de registrar a l'Ajuntament i a la Guàrdia Civil / ARXIU

Redacció

Corredisses, crits i persianes d'establiments abaixades amb clients a dins amagats. L'aparició d'una arma al terra al carrer Casanova de Manresa divendres al vespre va provocar un moment de pànic. Segons testimonis presencials, -i tal com va avançar Regió7- li hauria caigut de la butxaca a un jove que es trobava a la zona i que va acabar detingut pels Mossos d'Esquadra al Passeig. Es tractava d'una pistola de balins, segons va constatar la policia catalana. 

Qui pot tenir una pistola de balins?

La legislació espanyola estableix que qualsevol persona pot comprar una pistola de balins i tenir-la a casa sense necessitat de tenir una llicència d'armes, però el propietari té obligació d'inscriure l'arma a l'ajuntament del municipi on resideix i a la caserna de la Guàrdia Civil. El municipi emetrà una «targeta d'armes» que el propietari de la pistola de balins ha de portar a sobre sempre que la tregui del domicili. 

En canvi, està prohibit l'ús d'armes d'aire o gas comprimit per a la caça.

Es pot retirar la targeta d'armes?

El municipi pot denegar o retirar la targeta d'armes per raons de conducta, per exemple si el propietari de l'arma la utilitza per disparar a algú o per matar animals.

On es poden fer servir aquestes pistoles?

Respecte al seu ús, només es poden fer servir en polígons, galeries i camps de tir homologats.

Com s'han de transportar?

Durant el trajecte des del domicili fins al lloc on es poden emprar per a la pràctica esportiva, les armes han d'estar desmuntades o dins de les caixes o fundes, i acompanyades de la seva documentació.

TEMES