Un veí converteix en un malson la vida en un bloc del carrer Joan Fuster de Manresa

Veïns de l'edifici han denunciat un llogater per amenaces

Els problemes de convivència han forçat alguns inquilins a buscar un altre lloc on viure

Veïns del bloc 2-A del carrer Joan Fuster denuncien problemes de convivència amb un veí

Veïns del bloc 2-A del carrer Joan Fuster denuncien problemes de convivència amb un veí / L.S.

Laura Serrat

Laura Serrat

Veïns d'un edifici del carrer Joan Fuster de Manresa denuncien que els problemes de convivència amb un veí els han obligat a marxar del seu domicili. Es tracta del bloc 2-A, gestionat per la immobiliària Solvia, on fa aproximadament un any es va instal·lar un veí amb la seva parella que, segons asseguren els veïns a Regió7, provoca contínues baralles i amenaces amb la resta de llogaters que, en alguns casos, han requerit l'actuació de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. Davant d'aquesta situació que consideren "insostenible" alguns han optat per buscar un altre lloc on viure i demanen a la immobiliària Solvia que prengui mesures per evitar la marxa forçada dels veïns.

Una de les veïnes que prefereix no revelar la seva identitat per temor a ser descoberta explica que recentment ha decidit abandonar el pis on vivia amb la família i buscar un nou domicili per allunyar-se dels problemes que tenien amb el veí. Destaca que, des que es van instal·lar en aquest bloc del carrer Joan Fuster, eren contínues les baralles que l'inquilí mantenia amb la seva parella durant les nits. A banda de les baralles, també lamenta que sovint es trobava les restes del gos del veí a l'ascensor o algunes ampolles buides de cervesa al replà.

El motiu que la va dur a marxar de casa, però, va ser "les amenaces a la meva família". La veïna explica que una nit va començar a trucar la seva porta acusant-los d'avisar la policia i, com que no van obrir, "va començar a tirar ous, cerveses i a amenaçar-nos". Després d'aquell episodi, explica que van posar una denúncia als Mossos i van anar a dormir a casa els seus sogres i que, a partir d'aquell moment, ja van començar a buscar un nou domicili. "És una llàstima perquè el barri ens agradava i ens sentíem a gust amb la resta de veïns, però la situació era insostenible, no podíem continuar vivint amb aquesta angoixa", lamenta.

Una altra veïna que tampoc vol revelar el seu nom relata que van entrar a viure a l'agost en un pis que estava paret contra paret amb el veí denunciat. "Des del primer dia, les baralles eren constants i era impossible que els meus fills s'adormissin amb els crits". La veïna ressalta que "ens responsabilitzava dels seus problemes amb la policia i ens tirava ous i objectes des del balcó fins al punt que vam dir prou i ara vivim en un altre barri per evitar problemes".

Fonts dels Mossos consultades per aquest diari afirmen que el veí en qüestió tenia una ordre de detenció vigent per part d'un jutjat de Manresa. El motiu de l'ordre de detenció, segons ha pogut saber aquest diari, era per delictes relacionats amb la seguretat viària. Els veïns lamenten que no hagi prosperat l'ordre d'allunyament que van sol·licitar davant de les amenaces i que s'hagin vist obligats a marxar dels seus domicilis sense esgotar el contracte de lloguer.

Alhora, reclamen a Solvia prengui mesures davant dels problemes de convivència que genera l'inquilí i demanen que s'estudiï la possibilitat de rescindir-li el contracte. També critiquen el fet que Solvia "no es responsabilitzi del cas i continuï ensenyant pisos de lloguer sense informar sobre la problemàtica actual". En aquells casos que s'han vist obligats a marxar de forma forçada, sol·liciten que no se'ls cobri la resta de mesos de lloguer que constaven en el contracte.

Subscriu-te per seguir llegint