La caca de la vaca que reparteix 1.000 euros de premis a Ourense

Aquesta peculiar iniciativa pretén incentivar l'economia local i reparteix vals de 200 euros per gastar al comerç del municipi

Les vaques participants al sorteig d'A Mezquita

Les vaques participants al sorteig d'A Mezquita / El Periódico

Redacció

Tot val per incentivar l'economia local. Amb aquesta finalitat sorgeixen tota mena d'idees i algunes són molt enginyoses, com és el cas de l'Ajuntament d'A Mezquita, a Ourense, on aquest dimecres va celebrar-se un sorteig molt peculiar. La caca de vaca és la que tria els guanyadors, que s'enduen vals de 200 euros per gastar al comerç del municipi.

Amb la intenció de posar en valor el comerç local, des de fa quatre anys l'Ajuntament duu a terme un curiós sorteig que té com a premi 1.000 euros en vals de 200. A l'esplanada de l'escola del municipi, per una banda, en un gran rectangle es dibuixen unes cel·les amb números. Per l'altra, es fa un segon rectangle de les mateixes característiques però s'hi posen lletres.

El funcionament del sorteig és simple, primer s'introdueixen vaques en un d'aquests espais i, un cop ja han dipositat els excrements en alguna de les cel·les, se les porta a l'altre. Enguany la convinació guanyadora va ser 103 - 'C'.

Els tiquets són gratis ja que els reparteixen tots els negocis d'A Mezquita: botigues, comerços, hostaleria, taxi, supermercats... La idea va sorgir fa al voltant de cinc anys per part de l'Ajuntament per incentivar el comerç local amb “un sorteig diferent i atractiu”, apunta l'alcalde, Rafael Pérez. Ho van aconseguir, ja que causa molta expectació.

S'utilitzen dues vaques i alguna ja ha repetit dues vegades. Les participants fins al moment han estat animals de nom Macarena, Paradela i Ayuso, una vedella, aquesta última, que va participar per primera vegada en l'edició d'enguany. En aquest cas va ser tot més ràpid, ja que no va fer falta esperar molt perquè sortissin les dues primeres deposicions que serveixen per triar els premiats. En 2024 es vol pujar el premi a 2.000 euros.