Cinc morts després del xoc de dos avions a l'aeroport de Tòquio

Les víctimes es trobaven a l'avió militar, mentre que els 379 passatgers de l'avió comercial han estat evacuats

L'avió en flames després de col·lidir amb una altra aeronau a l'aeroport de Tòquio-Haneda

L'avió en flames després de col·lidir amb una altra aeronau a l'aeroport de Tòquio-Haneda / JACDEC

ACN

El xoc entre un avió comercial i una aeronau de la Guàrdia Costera que s'ha produït aquest dimarts a l'aeroport internacional d'Haneda, a Tòquio, s'ha saldat amb un balanç de cinc morts. Segons ha informat la radiotelevisió pública NHK, les cinc víctimes mortals es trobaven a bord de l'avió militar. Tan sols un dels tripulants de l'aeronau de la Guàrdia Costera ha pogut escapar de les flames. Per altra banda, les 379 persones dins l'avió comercial -367 passatgers i 12 membres de la tripulació- han estat evacuades i es troben fora de perill.

L'incident s'ha produït durant la matinada d'aquest dimarts quan un avió comercial de Japan Airlines ha xocat, en el moment de l'aterratge, contra una aeronau de la Guàrdia Costera. El vehicle de majors dimensions procedia de l'aeroport de Shin-Chitose, situat a l'illa japonesa de Hokkaido, mentre que l'aeronau militar es dirigia a la prefectura de Niigata, carregat de subministraments per ajudar les zones més afectades pels últims terratrèmols al país.

Segons les imatges difoses per NHK, es pot apreciar com, en el moment d'aterrar, l'avió de majors dimensions s'incendia després de xocar amb l'altre vehicle. L'incident ha obligat a tancar totes les pistes de l'aeroport i a activar els serveis de bombers per apagar les flames.