Un vaixell xoca contra un pont a Baltimore i l'esfondra mentre creuaven desenes de cotxes

Els bombers busquen sis persones que podrien haver caigut al riu Patapsco

El pont Francis Scott Key de Baltimore s'esfondra després de rebre l'impacte d'un vaixell

El pont Francis Scott Key de Baltimore s'esfondra després de rebre l'impacte d'un vaixell / Captura de vídeo

ACN

Un pont a Baltimore, als Estats Units, s’ha desplomat parcialment aquest dimarts de matinada pel xoc d’un vaixell de càrrega, segons informen les autoritats de l’estat de Maryland. Es tracta del Francis Scott Key Bridge, el pont més llarg de ciutat i que passa per sobre el riu Patapsco. Els serveis d’emergència busquen almenys sis persones i ja n’han rescatat dues, segons han explicat en una roda de premsa aquest matí. Per ara es desconeix si hi ha víctimes mortals per l’incident, que s’ha produït de matinada en un moment en què hi havia menys trànsit de l’habitual. En una roda de premsa posterior, el governador de Maryland, Wes Moore ha confirmat que el vaixell va alertar que s’havia quedat sense energia just abans del xoc.

Gràcies a l’avís, les autoritats van poder aturar el trànsit de vehicles abans que caigués el pont, ha explicat Moore. “Són herois”, ha dit el governador dels tripulants del vaixell. Així, descarten que el xoc hagi estat intencionat.

Les autoritats de Maryland també han confirmat que hi havia vuit persones al tram del pont en el moment del col·lapse. Dos ja han estat rescatades, mentre que els equips d’emergència continuen buscant les altres sis.