Carles Seuba, veí d'Avià, ha creat una sèrie documental sobre el suïcidi. La presentació de la iniciativa tindrà lloc el dissabte 22 de gener a les 7 de la tarda a la sala gran de l'Ateneu. L'acte està organitzat per l'Ajuntament d'Avià.

De tu a tu” és una sèrie documental que Carles Seuba ha tirat endavant gràcies al crowdfunding (aportacions econòmiques voluntàries de la ciutadania). La peça, de 80 minuts de durada, es divideix en diferents capítols i posa l’accent en les diferents vessants del suïcidi. La conductora, la poetessa i cantautora Ivette Nadal, parla amb testimonis per fer una aproximació a aquesta realitat des d’una mirada àmplia.

L’alcaldessa d’Avià ha dit que treballs com aquests “ajuden a visibilitzar aquesta problemàtica i que tothom en sigui més conscient”. Canal també ha destacat el fet que l’obra l’hagi impulsat un veí del poble que és autor de diferents treballs documentals sobre diverses temàtiques.

La presentació del documental anirà a càrrec de Patrocini Canal, l’alcaldessa d’Avià. Posteriorment hi haurà una taula rodona en la qual participaran Rosa Garcia, presidenta de l’entitat Trebolmente, Associació de Salut Mental en primera persona; Charo Díez, que és vicepresidenta de Salut Mental Associació de Familiars i Amics del Berguedà (Asfam) i presidenta de l’Associació de Familiars d’Afectats per Transtorns de Conducta (Afatrac); Judit Pons, especialista en salut mental i Ivette Nadal, conductora de l’audiovisual.

A l’acte també hi participarà el realitzador Carles Seuba. L’avianès explicarà els orígens d’aquest projecte i com s’ha pogut materialitzar. A l’acte es podran veure fragments de la primera temporada de “De tu a tu”, un projecte de la productora Fina Films del mateix Seuba.

Segons el departament de Salut de la Generalitat, el suïcidi és la principal causa de mort no natural i la segona causa de mort en joves d’entre 15 i 29 anys a Catalunya, concretament 2,39 morts per cada 100.000 habitants.