Bob Dylan ven per 3,9 milions de dólars la seva mansió estil 'Dowtown Abbey'

Es coneix amb el nom de 'Aultmore House' i està situada al 'Parc Nacional Cairngorm', a Nethly Bridge (Escòcia)

Aultmore House, la mansión que Bob Dylan ha puesto a la venta. / KNIGHT FRANK

Aultmore House, la mansión que Bob Dylan ha puesto a la venta. / KNIGHT FRANK

Paula Blanco

El cantant estatunidenc Bob Dylan ha decidit despendre's de la seva mansió similar a on es va gravar la sèrie 'Dowtown Abbey', coneguda amb el nom de 'Aultmore House', per un total de 3,9 milions de dòlars. 'Aultmore House' s'ubica a l'interior del parc nacional de Cairngor, a Nethy Bridge (Escòcia) i està rodejada de bosc i muntanya.

Bob Dylan i el seu germà David Zimmerman van adquirir l'immoble en 2006 i van executar una remodelació completa entre 2007 i 2008. Entre les modificacions introduïdes s'emmarquen la modernització de les instal·lacions d'aigua, electricitat i calefacció, a més d'actualitzar els sistemes de seguretat de la mansió amb detectors de fum i il·luminació d'emergència. El motiu pel qual el famós compositor i guanyador de nombrosos reconeixements, com deu Grammy i un Pulitzer, hagi decidit vendre aquesta casa resideix en la seva falta d'ús: segons assegura l'agència immobiliària Knight Frank, la companyia encarregada de la venda, cap dels dos germans van visitar la mansió des de fa tres anys. "Fins aproximadament l'època precedida, Bob i el seu germà solien anar allí unes setmanes a l'any", va explicar Tom Stewart-Moore, de l'agència immobiliària Knight Frank, "la van comprar perquè és impressionantment bella i, el més important, molt, molt privada".

La mansió va ser construïda entre 1911 i 1914 com una casa de vacances per a Archibald Merrilees, un fill d'un comerciant escocès que va ser cofundador de la primera botiga departamental de Rússia a mitjan segle XIX. La casa va ser venuda en 1922 quan la fortuna familiar es va ensorrar a conseqüència de la revolució russa. A partir de llavors, la casa ha mutat segons els seus propietaris i l'època: ha estat refugi de cara, un hospital durant la Segona Guerra Mundial, una escola privada i un espai alquilable per a celebrar noces.

Des que Bob Dylan va comprar Aultmore House, la mansió ha posat a la disposició de turistes i esdeveniments les seves tres cases de camp per 900 lliures a la setmana. La mansió es troba al final d'un camí privat arbrat a 13 milles de Aviemore, entre els boscos al nord-est de Nethy Bridge, i ocupa un terreny de més de 100.000 metres quadrats que també inclou jardins privats