Mor als 43 anys en un accident de trànsit Jorge García Díaz, exalcalde de Colmenar i diputat pel PP a Madrid

L’accident ha passat a les 8 del matí a la M-608 a l’altura del terme municipal de Guadalix de la Sierra

Jorge García Díaz, exalcalde de Colmenar, en una imatge d'arxiu

Jorge García Díaz, exalcalde de Colmenar, en una imatge d'arxiu / AJUNTAMENT DE COLMENAR VIEJO

Redacció

Jorge García Díaz, exalcalde de Colmenar Viejo i diputat de l’Assemblea de Madrid (PP), ha mort aquest dijous als 43 anys després de col·lidir frontalment amb un altre cotxe en el qual viatjava una família, els membres de la qual han patit lesions potencialment greus, segons ha informat Emergències 112 de la Comunitat de Madrid.

El PP de Madrid, en un missatge en el seu compte de la xarxa social X –abans Twitter–, ha informat de la «tràgica» mort de García i ha expressat el seu «suport» a la seva família.

L’accident ha passat a les 8.05 hores en el quilòmetre 10 de la carretera M-608 a l’altura del terme municipal de Guadalix de la Sierra.

Els turismes han col·lidit frontalment i el conductor mort ha quedat atrapat al seu vehicle amb una parada cardiorespiratòria.

Els serveis mèdics del SUMMA 112 han aconseguit rescatar-lo i li han fet maniobres de reanimació durant 45 minuts, després de les quals han confirmat la seva mort.

Els membres de la família han patit diferents lesions, per les quals també han hagut de ser assistits.

La dona, de 40 anys i embarassada, ha patit traumatismes al tòrax i la pelvis, i l’home, de 38, traumatismes al genoll i el colze.

Un dels nens, de 10 anys, ha patit erosions causades pel cinturó, mentre que l’altre, de 14, s’ha fracturat la clavícula.

Tots han sigut estabilitzats i traslladat amb pronòstic potencialment greu a l’Hospital La Paz.

La Guàrdia Civil investiga les causes de l’accident.

El PSOE de Colmenar Viejo ha lamentat l’accident amb un missatge a X, en el qual expressa el dol per la mort de l’exalcalde popular i trasllada una abraçada als seus familiars i amics.

Nascut el 26 de febrer de 1980, García Díaz va ser regidor de Colmenar Viejo del 2001 al 2016, any en què va ser investit alcalde de la localitat, càrrec en el qual ha estat fins al 2023.

En les eleccions autonòmiques del maig va ser elegit diputat de l’Assemblea a les files del PP, i a la cambra regional era portaveu adjunt en la Comissió de Vivenda, Transports i Infraestructures i president de la Comissió de Ràdio Televisió Madrid, entre d’altres.