Alegria a Sant Vicenç de Castellet per una mossegada de 400.000 euros de la Grossa del 2022

L'administració del carrer Gran ha venut un dècim del primer premi | El gruix del 05490 s'ha venut a Galícia i Astúries

Només un dècim, però amb un valor de 400.000 euros. Aquest és el bocí del primer premi de la Grossa de Nadal 2022 que aquest dijous ha caigut a Sant Vicenç de Castellet. A l'administració número 1 del carrer Gran, on es va vendre la butlleta per màquina, s'ha desfermat l'alegria entre les treballadores i algunes clientes que eren a l'establiment quan els nens de San Ildefonso han cantat el 05490, poc abans de 2/4 de 12 del migdia.

"Estem molt contentes perquè encara que sigui només un número, que toqui per Nadal, que és difícil, està molt bé. Som venedors de somnis i això és una satisfacció pel poble i personal”, ha explicat a Regió7 Mar Mora, treballadora de l’administració de Sant Vicenç. De moment, no se sap qui és l’afortunat, possiblement algun veí del municipi, tot i que diu que “aquí també ve molta fent de Castellbell o el Pont”. 

Celebració a l'administració 1 de Sant Vicenç pel dècim venut

Jordi Escudé

Dona la casualitat que fa dos mesos que aquesta administració es va traslladar del carrer Castellet al Carrer Gran tot i que és un negoci de finals dels 80.

Fa 6 anys aquesta administració ja va repartir un premi també per terminal amb la loteria del Nen.

La Grossa d'aquest 2022 ha estat un número molt repartit. A Catalunya, també se n'han venut cinc sèrie a Barberà del Vallès, tres dècims Barcelona i Platja d'Aro i dècims sols a l'Hospitalet de Llobregat i Rubí, a més del de Sant Vicenç.

El gruix del premi se n'ha anat fins a A Corunya i Fonsagrada (a la província de Lugo), amb 45 sèries a cada localitat; i 41 més a Moreda de Aller (Astúries). També s'han venut 15 sèries a Roquetas de Mar (Almeria), 10 a Madrid, 3 a Columbrianos (Lleó), una i un dècim a Bilbao i una més a Torrevella (Alacant), Castelló de la Plana (Castelló), Las Rozas (Madrid), Madrid i Sevilla.

En total, la Loterías y Apuestas del Estado reparteix aquest 22 de desembre del 2022 2.520 milions d'euros en premis entre els 172 milions de dècims emesos (180 sèries de 100.000 bitllets, dividit cadascun en 10 dècims). De tots els dècims venuts, més de 26 milions rebran algun premi. Els afortunats poden cobrar els diners fins el 23 de març del 2023. El segon premi, que ha deixat 56 milions a la Cerdanya.

En directo