Els indicadors de risc de rebrot i de velocitat de contagi es troben al màxim a Manresa. La darrera xifra de risc de rebrot és de 869 punts, un índex inferior al de 900 punts del dia anterior. Per trobar una quantitat similar cal retrocedir fins al dia 1 de novembre de l'any passat quan el risc de rebrot era de 871.

Aquesta és la situació a Manresa, però cal tenir en compte que al conjunt de Catalunya el risc de rebrot és superior. La darrera dada mitjana aportada pel Departament de Salut de la Generalitat sobre el conjunt del país és de 976 punts i ha superar els mil en aquesta cinquena onada.

Així que el risc de rebrot a la ciutat se situa al capdamunt de tota l'epidèmia, però en relació a la majoria de poblacions catalanes és més baix.

De fet, Manresa va passar la setmana passada sent la ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb menys risc de rebrot.

Ara aquesta situació ha canviat. Lleida, Mataró, Girona tenen valors inferiors, però Manresa es manté a la banda baixa de les ciutats grans.

El dia 22 culminava amb 900 punts un augment del risc de rebrot que havia començat a partir del dia 11, quan l'indicador era de 570 punts. Onze dies a l'alça que han deixat el seu impacte als centres assistencials de la ciutat.

La ciutat amb més contagi

Manresa és la ciutat mitjana i gran catalana amb més velocitat de transmissió del virus. Ara és d'1,22, per sobre de la mitjana catalana, que és de 0,88. 

La velocitat de contagi de Manresa és la més elevada de les ciutats de més de 20.000 habitants i encapçala la relació de poblacions de la qual el Departament de Salut de la Generalitat fa seguiment mitjançant la web dadescovid.cat.

Per comarques, l'Alt Urgell continua sent la comarca catalana amb més risc de rebrot i un índex de 1.571. Malgrat això la velocitat de transmissió és inferior a 1, concretament 0,97.

La següent comarca de l'àmbit del diari és la del Solsonès, que amb 1.070 punts de risc de rebrot és la cinquena amb l'indicador més elevat. El Solsonès és la tercera comarca catalana amb més velocitat de contagi, 1,37. Només té per sobre el Ripollès, 1,73 i l'Alta Ribagorça, 1,71.

Amb valors inferiors de risc de rebrot hi ha el Bages (863), el Moianès (799), l'Anoia (736), el Berguedà (465) i la Cerdanya (361). Es dona la circumstància que dues comarques veïnes, l'Alt Urgell i la Cerdanya, una encapçala el rànquing de risc de rebrot i l'altra el tanca, amb 361 punts.

El Bages és la cinquena comarca catalana en velocitat de transmissió del virus, 1,12; al Berguedà l'indicador és de 0,97; a l'Anoia, 0,96; al Moianès, 0,93, i a la Cerdanya, 0,57, el més baix de les comarques del país.