Manresa començarà a la tardor a tancar els contenidors de deixalles

Els primers mesos la brossa domiciliària es recollirà amb els camions vells fins que arribin els nous, que tarden més d'un any a servir-los

Imatge de recollida de cartró a Manresa

Imatge de recollida de cartró a Manresa / Oscar Bayona

Francesc Galindo

Francesc Galindo

La propera tardor, Manresa li donarà la volta com a un mitjó al sistema de gestió de deixalles. El regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet, ha afirmat que es posarà en marxa de forma gradual el canvi de model domiciliari, la part del lleó de la recollida de la brossa a la ciutat.

Els primers mesos la brossa domiciliària es recollirà amb els camions vells fins que arribin els nous, que tarden més d'un any a servir-los.

El regidor de Ciutat Verda ha explicat que el passat divendres es va fer la mesa de contractació del contracte d’informadors i de la campanya, que s'adjudicarà el ple de gener.

El mes de març se signaran  contractes, si no hi ha impugnacions. I començaran a treballar el juny.

Al setembre, porta a porta comercial

"Es realitzaran les feines prèvies: visites als comerços, campanya informativa i el setembre començarà el porta a porta comercial", afirma.

El pas següent serà l'inici de canvi del model domiciliari, "al llarg de la tardor".

Huguet es mostra convençut que "els contenidors els tindrem a temps, perquè es serveixen amb pocs mesos". Pel que fa als camions, "tarden més d’un any, però podem començar el canvi de model amb els camions vells".

El regidor de Ciutat Verda ha avançat que "a finals d’aquest gener ja farem una primera valoració dels primers canvis que hi ha hagut".

Ha advertit que "el canvi domiciliari serà llarg, pot caldre mig any per tots els barris de la ciutat".

2,6 milions de dèficit

Els documents amb els quals treballa l'Ajuntament preveuen que al segon semestre de 2023 s’hagi iniciat el nou model de prestació del servei de recollida de residus municipals del municipi de Manresa, que inclou la recollida de les 5 fraccions, tant en l’àmbit comercial com en el domiciliari, amb un sistema de recollida diferent a l’actual.

Aquest nou model de recollida de residus suposa un increment de costos en el servei de recollida d’escombraries que, tot i l’increment del 5% de la tarifa que s'aplicarà l'any que ve, suposarà per l’Ajuntament l’assumpció d’un dèficit de 2,6 milions d'euros.

Amb el nou sistema cada família disposarà d'una tarja amb la qual podrà obrir els contenidors, que habitualment estaran tancats, excepte els de paper i vidre

Es podran configurar els horaris d'obertura dels contenidors per limitar-ne les aportacions. D'aquesta manera es podrà identificar qui ha utilitzat cada contenidor.

La ciutadania haurà de fer servir contenidors controlats i tancats de la brossa en general, l’orgànica i els envasos.

Subscriu-te per seguir llegint