Uns 300 nens lliuren la carta al príncep Assuan el primer dia de la seva estada a Manresa

L'emissari dels Reis d'Orient serà a la Plaça Major cada tarda fins al dia 4 de gener

Jordi Morros

Jordi Morros

El Max i l’Àlex -amb accent obert precisa el propi Àlex- han sigut els primers nens que aquest dissabte a la tarda han lliurat la seva carta als Reis d’Orient al príncep Assuan, l’emissari de Ses Majestats. Ha arribat a Manresa, on s’hi estarà fins el pròxim 4 de gener. A la carta demanen un àlbum de pokemon – amb k precisa novament l’Àlex perquè no hi hagi confusions-, una mini cistella de bàsquet i una pilota de bàsquet. «I ja està perquè el tió ja ens ha portat moltes coses», han explicat.

Més de 300 nens i nenes han lliurat la carta els Reis el primer dia de l’estada a la ciutat del príncep.

El príncep Assuan, acompanyat per primera vegada per tres carteres reials que es diuen Sarai, Fàtima i Queralt, han arribat a primera hora de la tarda a Crist Rei. L’esperaven una trentena de nens i nenes emocionats amb la seva visita. Acompanyats d’una banda musical Assuan i les carteres reals, amb abanderats al voltant, han saludat els assistents i han iniciat un recorregut a peu pel centre fins arribar a la plaça Major.

La banda de música va amenitzar el passeig amb nadales i també alguna peça del grup Village People que només devia sonar als pares més veterans. Al seu darrere s’hi va anar afegint gent al llarg de tot el recorregut, mentre que a la plaça Major ja s’havia format una primera cua de gent per lliurar la carta.

A la plaça Major els ha rebut l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo. Aloy ha donat la benvinguda a Assuan i li han lliurat, també, una carta amb els desitjos de la ciutat que comença demanant un món i una societat sense guerres ni conflictes. Ha recordat que Manresa és una ciutat d’acollida. També demana que els manresans compleixin els seus somnis, «que la covid ens abandoni», que se superin les «desigualtats socials» i «salut, energia i il·lusió» per tirar endavant reptes col·lectius de ciutat com Fàbrica Nova.

Per la seva part el príncep Assuan s’ha adreçat els nens i nenes que hi havia a la plaça. «Suposo que heu feu bondat?», els hi ha demanat. «Però n’heu de fer tot l’any», els hi ha recordat. A partr de llavors ha sigut un no parar.

Els emissaris dels Reis d’Orient s’estaran a Manresa fins el 4 de gener. Cada tarda, de 2/4 de 6 a les 8, seran a la plaça Major, on a més a més també hi haurà espectacles de dansa i música. La cavalcada se celebrarà el dia 5, i recupera el seu recorregut tradicional d’abans de la pandèmia.