Acte públic a Manresa de concòrdia sobre la Guerra Civil

Serà el dimecres 25 de gener, a les 6 de la tarda, a l'auditori de la Plana de l'Om

Imatge de l'Audiència Memorial de l'any passat a Olesa de Montserrat

Imatge de l'Audiència Memorial de l'any passat a Olesa de Montserrat / Arxiu/Arnau Valverde

Redacció

Manresa serà l'escenari d'una Audiència Memorial sobre la Guerra Civil i la dictadura franquista en la qual testimonis de diverses generacions afectats pels fets explicaran les seves vivències i les dels seus avantpassats.

Serà el dimecres 25 de gener, a les 6 de la tarda, a l'auditori de la Plana de l'Om.

Jordi Palou-Loverdos, advocat i mediador de conflictes, ha explicat que serà un acte obert a tothom i "una nova oportunitat per a la concòrdia".

Després d'escoltar els testimonis hi haurà piscolabis i diàleg informal.

Descendents de víctimes de la violència exercida durant la guerra civil i la dictadura franquista compartiran vivències dels seus avantpassats que s’han traslladat de generació en generació dins l'àmbit familiar. 

Relats colpidors on les víctimes no només van ser els morts, sinó les seves famílies, amb conseqüències que encara avui en dia perduren.

L'Audiència Memorial és un acte impulsat per la Diputació de Barcelona en què s’exposen públicament casos de violència vinculats a la guerra civil, d’ambdós bàndols, per exercir una reparació simbòlica i el reconeixement institucional de totes les víctimes. 

Origen bagenc

Les Audiències Memorials és un projecte d’origen bagenc premiat pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, en l’apartat de Resolució Alternativa de Conflictes.

Es tracta d’una iniciativa, promoguda pel Programa de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona, a la qual va donar forma fa vuit anys l’advocada bagenca Mireia Vives i el també lletrat i mediador internacional Jordi Palou-Loverdos (que defensa la causa penal a l’Audiència Nacional per l’assassinat de la manresana Flors Sirera. ).

El 2015 se’n va fer una primera experiència pilot a Monistrol de Montserrat.

Subscriu-te per seguir llegint