El sindicat CGT titlla de propaganda electoral l’anunci de millores de la neteja a Manresa

Assegura que s’han fragmentat brigades i que encara es pateixen les retallades del 2011

Una treballadora del servei de neteja de Manresa buidant una paperera

Una treballadora del servei de neteja de Manresa buidant una paperera / ALEX GUERRERO

Redacció

Propaganda electoralista. Així defineix el sindicat CGT del servei de neteja i recollida d’escombraries l’anunci que va fer aquest dilluns l’Ajuntament de Manresa que s’havia millorat la neteja viària amb més personal i més maquinària.

La secció sindical replica que fa 20 anys eren 97 treballadors fixes i una vintena d’eventuals, i ara amb prou feines són 80 de fixes i una quinzena d’eventuals. Són xifres que fluctuen, asseguren. L’Ajuntament va anunciar que per fer la neteja viària s’ha passat de 47 a 54 treballadors.

Denuncia, així mateix, que s’han fragmentat brigades per crear-ne de noves i que les retallades de l’any 2011 encara es pateixen ara.

La CGT considera, també, que quan es parla de plans especials de neteja el que es fa és moure la plantilla d’un lloc a l’altre, i «deixem de netejar una zona per poder-ne netejar un altre». Afirmen que als escombriaires se’ls augmenta el plànol d’escombrat un 30 % i que no es pot parlar de maquinària sostenible quan els camions d’escombraries «continuaran cremant gasoil».

A través d’un comunicat, el sindicat considera que la «realitat del dia a dia de les treballadores de la neteja» és molt diferent de la que explica l’Ajuntament. Afirma que el nou contracte del servei de neteja i recollida d’escombraries «ha forçar una modificació substancial de les condicions de treball de tota la plantilla», i que s’ha signat «sense ni tan sols fer una assemblea de treballadors».