Els Geganters de Manresa organitzen la novena trobada en 40 anys

Serà diumenge i les figures faran un recorregut de la Ben Plantada a la plaça Major

La Pubilla i l'Hereu en una imatge d'arxiu

La Pubilla i l'Hereu en una imatge d'arxiu / Arxiu/Eudald Redó

Redacció

Els Geganters de Manresa organitzen el diumenge 30 d'abril la novena trobada de gegants que celebra en els quaranta anys que farà que existeix la colla.

La Pubilla, l'Hereu, els gegantons i una parella de nans sortiran als carrers de Manresa acompanyats de gegants, gegantons i capgrossos de diverses poblacions del territori català, algunes tant properes com Sant Joan de Vilatorrada o Callús i altres com Ripollet, Guissona, Gràcia de Sabadell, Manotes del tro de l'Hospitalet de Llobregat o Guinardó de Barcelona.

La plantada serà a les 9 del matí a Casa Caritat. La cercavila començarà a les 11 i anirà de la Ben Plantada, al Passeig, plaça 11 de Setembre, plaça Espanya, Crist Rei, Sant Domènec, Born, Plana de l'Om, Sant Miquel i plaça Major. La presentació de les colles i els balls es faran a la 1 del migdia.

Custòdia i cura

Geganters de Manresa, entitat fundada l'any 1983, té la custòdia, la cura del manteniment i la tasca de fer ballar els gegants de la ciutat.

Des de la seva creació l’entitat ha volgut donar un importància especial a les figures, tenint en compte que formen part de la imatgeria de Manresa, s’ha intentat dignificar-les i donar relleu al seu valor i en especial el significat que tenen per tota la ciutat, magnificant la seva presencia senyorial i alhora apropant-les als ciutadans intentant que en puguin gaudir en el seu màxim lluïment.

L’any 1995, amb l’estrena del gegantons, es va iniciar una nova manera d’organitzar les trobades en la qual les figures dels gegants són plenament protagonistes dels espectacles que s'ofereixen.

L'any 2008, en la celebració del 25è aniversari, es va estrenar el nou vestuari dels Gegants de Manresa. En aquesta renovació es va ser més fidels a la indumentària medieval i, alhora, es va retornar als colors i dissenys de les antigues figures que actualment estan exposades al Museu comarcal del Bages.