Impulsem Manresa recorda a Aloy que totes les ocupacions són il·legals

La candidatura demana al batlle que no ignori que el codi penal no distingeix entre transgressions per necessitat o gaudi

L'alcaldable d'Impulsem Manresa, Joan Vila

L'alcaldable d'Impulsem Manresa, Joan Vila / Arxiu/Jordi Biel

Redacció

Impulsem Manresa reivindica que totes les ocupacions són delictives i, per tant, il·legals, i retreu a l’alcalde, Marc Aloy, que distingeixi entre les de necessitat i les de gaudi, ja que aquesta discriminació no la recull el codi penal.

La candidatura municipalista encapçalada per Joan Vila creu que aquest discurs ha calat a la societat "com a conseqüència de l’entrada de l’esquerra radical i populista a les institucions, llastrant el progrés econòmic i generant inseguretat jurídica als propietaris".

La formació manresana també recorda al candidat de Junts, Ramon Bacardit, que malgrat declarar-se inflexible en aquest aspecte, avala la feina de Joan Calmet al front de la regidoria de Seguretat Ciutadana. Per a Vila, "l’edil s’ha vist sobrepassat i ha estat incapaç d’afrontar i gestionar la situació durant el darrer mandat, amb més de 500 ocupacions anuals a l’esquena". En aquest sentit, Joan Vila lamenta que “Bacardit ha premiat la feina del regidor Calmet donant-li l’opció de tancar la seva llista electoral”. 

“Mà dura contra l’ocupació i la delinqüència”

A més, el candidat d’Impulsem assegura que governarà amb “mà dura contra l’ocupació i la delinqüència” i que tindrà “tolerància zero vers l’incivisme”, ja que últimament els manresans s’han acabat malacostumant a veure persones begudes a la plaça Sant Domènec a les cinc de la tarda. "La nostra candidatura considera que la seguretat és la primera de les llibertats a preservar i és un dels pilars de qualsevol societat que vol ser moderna i avançada", diu.

Més habitatge al Centre Històric

Per garantir el dret a l’habitatge, Impulsem es compromet a executar el pla d’expropiacions al centre històric per crear un parc públic o privat d’habitatge social. En aquest sentit, una de les fórmules factibles seria la de la masoveria urbana, que ja ha s’ha aplicat en d’altres punts de Catalunya i ha resultat efectiva. El candidat, Joan Vila, assenyala que “la solució només passa per assolir consensos i actuar de forma decidida” i acusa al govern actual de “manca de previsió i rigor en les decisions”.