Desallotgen el local ocupat per obrir un gimnàs popular a Manresa

Els baixos del carrer Alcalde Armengou estaven sense activitat feia anys quan el Club Esportiu Popular hi va accedir

Imatge de l'espai

Imatge de l'espai / Arxiu Particular

Redacció

El Club Esportiu Popular de Manresa va ocupar fa uns dies els baixos del número 15 del carrer Alcalde Armengou per obrir un gimnàs popular. Aquest dimarts al matí han estat desallotjats "sense avís ni ordre judicial" per Mossos d'Esquadra, segons ha detallat el col·lectiu a Twitter. Fonts policials han explicat que el dispositiu s'ha dut a terme després d'una denuncia del propietari del local, motiu pel qual no ha estat necessària cap ordre judicial. L'actuació ha transcorregut sense cap incident, han confirmat les mateixes veus. Regió7 ha comprovat que poc abans de les 11 del matí, s'estava tapiant l'entrada de l'edifici.

Un cop ja fora, el Club Esportiu Popular de Manresa ha lamentat que "el tornin a tapiar", ja que "quedarà buit per sempre". Hores abans, quan el col·lectiu es trobava a l'interior de l'edifici, va argumentar que "la classe treballadora no disposem de suficients espais gratuïts per trobar-nos, socialitzar i compartir experiències". També va dir que d'aquesta manera ·tornen a la vida un espai embargat i buit com a mínim des del 2016, any en què es va veure afectat per un procediment d'execució hipotecària a favor del Banco Santander, i posat a subhasta pública el 2020, que va quedar deserta".

Acció a la Pista Castell

El juny passat, membres del Club Esportiu Popular van ocupar puntualment l’antiga Pista Castell per reivindicar a l’Ajuntament que hi instal·lés una pista esportiva per poder jugar a futbol, bàsquet, handbol i voleibol, i d’aquesta manera retornar l’ús que va tenir anys enrere.

Arrel d'aquesta ocupació, l'Ajuntament es va comprometre a dur a terme el 2022 els estudis tècnics necessaris per analitzar la seguretat dels terrenys de l’antiga Pista Castell. I, si és viable, incloure en el pressupost del 2023 la col·locació d’una xarxa de voleibol, d’unes cistelles de bàsquet i unes porteries, així com la realització del projecte d’adequació de l’espai per a la pràctica esportiva de forma provisional, a l’espera que es desenvolupin les previsions del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).